Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτική > Μεταναστευτικό, Διόδια, προσφυγόπουλα στην ατζέντα Ζευκλή στην Αθήνα. Τι ειπώθηκε

Μεταναστευτικό, Διόδια, προσφυγόπουλα στην ατζέντα Ζευκλή στην Αθήνα. Τι ειπώθηκε

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σειρά επαφών πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής την Πέμπτη 26 και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του siera fm, οι πρώτες επαφές έγιναν με το υπουργείο παιδείας, όπου ο δήμαρχος μετέφερε την πρόταση για φοίτηση των προσφυγόπουλων στον Πεντάλοφο και συγκεκριμένα στο διαπολιτισμικό σχολείο.

Από πλευράς υπουργείου η πρόταση αντιμετωπίστηκε με επιφυλακτικότητα σε σχέση με τα όσα ορίζουν οι συμφωνίες για την υποδοχή και την φοίτηση των προσφυγόπουλων.

Για τα διόδια υπάρχουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις που ορίζουν την κατασκευή των διοδίων, αλλά το υπουργείο καθυστερεί την ολοκλήρωση, (εξού και η προσωρινή διακοπή εργασιών) για να καταλήξει στο πλαίσιο λειτουργίας τους.

Ο Χρήστος Ζευκλής, ζήτησε την άμεση παράδοση του κόμβου σε κυκλοφορία, αφού έχει αποκοπεί η Σιάτιστα από την έξοδο και είσοδο για Γρεβενά, με παράλληλη εφαρμογή του συστήματος των αναλογικών διοδίων που δεν θα επιβαρύνει τους μόνιμους κατοίκους με υπερβολικά ποσά, ενώ μέχρι να γίνει αυτό, ζήτησε την έκδοση καρτών για ελεύθερη ή με μειωμένο αντίτιμο χρήσης της Εγνατίας από τους κατοίκους του Βοΐου.

Η πρόταση αυτή φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά από πλευράς υπουργείου.

Τέλος σε επαφή με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το Βόιο δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και ειδικά στο στρατόπεδο της Νεάπολης αφού θα αλλοιωθεί η φυσιογνωμία του πληθυσμού.

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να κρατάει ενήμερο τον δήμαρχο και πως δε θα προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση χωρίς να λάβει υπόψιν τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: sierafm.gr

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team