Αρχική > Slider > Μετ’ εμποδίων η περισυλλογή απορριμμάτων στο Δήμο Εορδαίας – Λόγω έλλειψης απορριμματοφόρων

Μετ’ εμποδίων η περισυλλογή απορριμμάτων στο Δήμο Εορδαίας – Λόγω έλλειψης απορριμματοφόρων

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print


 

Ένα σοβαρό θέμα, αυτό της έλλειψης αλλά και παλαιότητας του στόλου των απορριμματοφόρων στο Δήμο Εορδαίας, ήρθε στο φως της επικαιρότητας στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 10 Ιουλίου.

Το θέμα αναδείχθηκε με σχετική ερώτηση που κατέθεσε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εορδαϊκή Ανατροπη” Ιωάννα Ανδρονικίδου, κατά τη συζήτηση του θέματος για την πρόταση που ετοιμάζεται να υποβάλλει ο Δήμος Εορδαίας στο ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση δράσεων διαχείρισης βιοαποβλήτων (οργανικά βιοδιασπώμενα απόβλητα.)  Η κ. Ανδρονικίδου ζήτησε να πληροφορηθεί ποιες είναι οι ανάγκες του Δήμου σε απορριμματοφόρα σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό του Δήμου και αν αληθεύει ότι ο Δήμος πριν λίγο διάστημα ξέμεινε εντελώς από απορριμματοφόρο και αναγκάστηκε να δανειστεί από ένα μικρότερο Δήμο, αυτό της Καστοριάς, καθώς επίσης αν αληθεύει η πληροφορία ότι ζητήθηκε η έγκριση δωρεάς απορριμματοφόρου από το Ίδρυμα “Μποδοσάκη”.

Η κατάσταση μοιάζει εξόχως ανησυχητική, αφού στην απάντησή του ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κοσμάς Σιδηρόπουλος επιβεβαίωσε ότι ζητήθηκε κάποια στιγμή η συνδρομή της ΔΙΑΔΥΜΑ, η οποία και έστειλε ένα απορριμματοφόρο από την Καστοριά.

Ο Δήμαρχος Σάββας Ζαμανίδης από την πλευρά του διέψευσε την πληροφορία ότι  ζητήθηκε η δωρεά απορριμματοφόρου από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «είναι αλήθεια ότι ο στόλος μας είναι παλιός, έχουμε παλαιά απορριμματοφόρα», αλλά και ότι υπάρχει θέμα και με τη συντήρησή τους αλλά και με τον χειρισμό τους, καθώς όπως είπε, κάποιες αβαρίες οφείλονται στον τρόπο χειρισμού, γι’ αυτό και γίνονται νουθεσίες στους εργαζόμενους να επιδεικνύουν προσοχή στο χειρισμό τους.

Ο κ. Ζαμανίδης υπενθύμισε τέλος ότι εγκρίθηκαν τρία απορριμματοφόρα από τον TAP στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας και ένα  σάρωθρο και σημείωσε ότι «σχεδόν ολοκληρώνεται η προμήθειά τους και θα είναι εδώ το Σεπτέμβριο.»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Ρόη Βασβατέκη