Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > “Με τα δεδομένα που έχουμε τα πανεπιστημιακά τμήματα των Γρεβενών σβήνουν” – Ο Γ. Δασταμάνης στην τηλεδιάσκεψη πρυτανείας και φορέων για το μέλλον του Πανεπιστήμιου (VIDEO)

“Με τα δεδομένα που έχουμε τα πανεπιστημιακά τμήματα των Γρεβενών σβήνουν” – Ο Γ. Δασταμάνης στην τηλεδιάσκεψη πρυτανείας και φορέων για το μέλλον του Πανεπιστήμιου (VIDEO)

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Με τα δεδομένα που έχουμε, βάσει του νομοσχεδίου, τα πανεπιστημιακά τμήματα των Γρεβενών σβήνουν». Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν οι Πρυτανικές Αρχές το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021 με τη συμμετοχή κοινοβουλευτικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκαν οι σαρωτικές αλλαγές που δρομολογεί το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό των εισακτέων στα δυο πανεπιστημιακά τμήματα που εδρεύουν στα Γρεβενά.

Εξέλιξη που, δυστυχώς, θα οδηγήσει πολύ γρήγορα και με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμό τους, στερώντας από τον τόπο μας την τελευταία και μοναδική προοπτική ανάπτυξης όπως χαρακτηριστικά καταλήγει το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών το οποίο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δημόσιας Διαβούλευσης (http://www.opengov.gr/ypepth/?c=80219).

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γρεβενών τόνισε ότι δεν είναι αντίθετος στην αναβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης αλλά αυτή θα πρέπει να στηριχθεί σε σχέδιο και διάλογο κάτι που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν από πλευράς του Υπουργείου. «Θέλουμε μία δίκαιη αναβάθμιση χωρίς την απαξίωση των περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων» δήλωσε ο κ.Δασταμάνης και  κάλεσε τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας «να προσέξουν πάρα πολύ τι θα ψηφίσουν».


 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Καστοριά: Εικόνες από την εκπαίδευση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Άλλη μία εκπαίδευση των αστυνομικών που απαρτίζουν την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης #ΔΙ_ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, ολοκληρώθηκε. Στόχος ...