Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Με πόσους υπαλλήλους διασφαλίζεται η λειτουργία του νέου Δήμου Βελβεντού – Συνεχίζει το έργο της η Επιτροπή Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου

Με πόσους υπαλλήλους διασφαλίζεται η λειτουργία του νέου Δήμου Βελβεντού – Συνεχίζει το έργο της η Επιτροπή Κατανομής Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«ΔΥΣΚΟΛΟ» ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΚΩΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ

Με τον ορκωτό λογιστή που έχει οριστεί στον τέως δήμο Σερβίων – Βελβεντού να συνεχίζει το έργο του, κάνοντας καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας και χωρίς να υπάρχει ακόμη εικόνα ως προς τα οικονομικά του δήμου και -κυρίως- πως θα κατανεμηθούν τα χρέη του πρώην δήμου, η αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί για την Κατανομή της Περιουσίας του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού Ν. Κοζάνης, συνεχίζει το έργο της καθορίζοντας άλλα ζητήματα.

Αναλυτικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής (που έγινε στις 28 Ιουνίου στην Κοζάνη), παρουσία των μελών της επιτροπής, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Λειτουργίας. Ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι η πλήρης λειτουργία των δήμων, κάτι που τονίστηκε και στη σύσκεψη.

Μιλώντας σχετικά στον «Π» ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου τόνισε πως δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, με την τελευταία σύσκεψη να επικεντρώνεται στον οργανισμό της εσωτερικής υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά και ποιος αριθμός υπαλλήλων θα πλαισιώσει τον νέο δήμο. «Συμφωνήσαμε σε έναν αριθμό υπαλλήλων που απαιτούνται και θα αποφασιστεί ποιοι θα μετακινηθούν και ποιοι θα παραμείνουν στα Σέρβια, με βάση τις αιτήσεις που υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Προσέθεσε, μάλιστα, πως ζήτησε για τον νέο δήμο να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας, ώστε να υπάρχει «αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη». Πέρα από τα οργανογράμματα, υπάρχουν 17 αιτήσεις υπαλλήλων που δήλωσαν με αιτήσεις τους ότι θέλουν να έρθουν στο Βελβεντό και με αυτόν τον αριθμό εξασφαλίζεται η λειτουργία του δήμου στα πρώτα του στάδια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την πρόοδο του έργου της καταγραφής των οικονομικών στοιχείων του καταργούμενου Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, ο Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής Χρήστος Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο έργο στην ολοκλήρωση του οποίου πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Πρόσθεσε ότι έχουν κινητοποιηθεί όλες οι υποεπιτροπές του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού καθώς και ο λογιστής του Δήμου και ότι σύμφωνα με την πορεία των εργασιών αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι βεβαιωτικοί κατάλογοι οφειλών.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής συμμετείχαν : από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοίκησης κ. Χαμπίπης Δημήτριος, η αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Νομικών Προσώπων Κοζάνης κα. Παφύλη Περιστέρα και από το Γραφείο Συντονιστή η κα. Σταθοπούλου Μαρία, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος Αθανάσιος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστος και Βελβεντού κ. Στεργίου Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακίδης Θεόδωρος, οι Διευθυντές της Οικονομικής και Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Τσιουκαρδάνης Αθανάσιος και Θεοδωρίδης Εμμανουήλ αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κωνσταντόπουλος Βασίλειος και Παπαδημητρίου Ζήνωνας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παπαστεργίου Θωμάς, η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κα. Μπηλιάτη Μαρία, η Ειδική Συνεργάτης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κα. Κοσματοπούλου Χάιδω και ο Ορκωτός Λογιστής-Ελεγκτής κ. Παπαδημητρίου Χρήστος.

 

 

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη