Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου η Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Εορδαίας για την Πανεπιστημιούπολη στην Πτολεμαΐδα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου η Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Εορδαίας για την Πανεπιστημιούπολη στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Μια πολύ σημαντική και καινοτόμα διαδικτυακή εκδήλωση, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 9/1 η ΟΝΝΕΔ Εορδαίας. Θέμα της, η κατάρτιση πρότασης για τη δημιουργία πανεπιστημιούπολης στην Πτολεμαΐδα.
Το «παρών» έδωσε ο νεοορισθείς Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είναι και αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στην πρώτη του του δημόσια εμφάνιση ως Υφυπουργός, και συζήτησε την πρόταση των μελών της ΟΝΝΕΔ, τόσο με τα μέλη, όσο και με τις πρυτανικές αρχές.

Παρόντες επίσης ήταν οι Βουλευτές ΠΕ Κοζάνης Π. Βρυζίδου, Στ. Κωνσταντινίδης και Μ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λυσσαρίδης, ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Στ. Παπασωτηρίου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας Θ. Θεοδουλίδης, ο Κοσμήτορας της ΣΕΥΠ Κ. Τσανακτσίδης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής Υγείας του ΠΔΜ Σ.Σαββίδης και Δ. Τσιαμήτρος και o Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ι. Νικολαΐδης.

Κατά την εκδήλωση, παρουσιάστηκε η πρόταση της Οργάνωσης για την ενεργοποίηση του Τμήματος Λογοθεραπείας, και η δημιουργία 5 ακόμα συγκεκριμένων Τμημάτων που μπορούν να συνθέσουν το παζλ της Σχολής Επιστημών Υγείας, που στεγάζεται στην Πτολεμαΐδα. Στη μίνι-μελέτη που παρουσιάστηκε, καταγράφηκαν οι υφιστάμενες υποδομές και η μεγάλη σημασία της ύπαρξης ενός οργανωμένου Νοσοκομείου όπως το Μποδοσάκειο, προτάθηκε κατασκευή κτιριακών υποδομών για όλες τις χρήσεις, και τεκμηριώθηκε η σκοπιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης ως πυλώνα ανάπτυξης και της περιοχής. Μάλιστα μελετήθηκε και οι χωροθέτηση του κάμπους σε 2 σημεία, στην περιοχή του Μποδοσάκειου και των εγκαταστάσεων του πρώην ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Ακολούθησε εκτενής γόνιμη συζήτηση με τον Υπουργό, τον Πρύτανη και τον Δήμαρχο να παρεμβαίνουν δυναμικά με τις τοποθετήσεις τους, ενώ από όλους τους συμμετέχοντες θεωρήθηκε πως η εν λόγω συζήτηση ήταν η αρχή για έναν κύκλο εκδηλώσεων από την οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Εορδαίας, όπως τόνισε και ο Πρόεδρος Γιάννης Παρναβέλλης. Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 100 νέοι.

Οι Π. Πλακεντάς και Θ. Θεοδουλίδης έδωσαν το στίγμα για το τι ενέργειες έχουν ήδη γίνει στην κατεύθυνση της νέας πανεπιστημιούπολης, ενώ ο Υφυπουργός κ. Συρίγος δεσμεύτηκε για μια στενή συνεργασία με τις ακαδημαϊκές και αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Νέα μέτρα- Τα καταστήματα θα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway και click inside μόνο για ένδυση – υπόδηση και βιβλιοπωλεία -Νέο ωράριο

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μέτρα από 4 έως 16 Μαρτίου 2021 Κυρίες και Κύριοι, Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων νέων μέτρων ...