Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > «Μαζεύουμε τρόφιμα, μοιράζουμε αγάπη», η πρώτη δράση του Τοπικού Δικτύου Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» – Η Αντιδήμαρχος Εορδαίας Ρ. Σεβαστού στο e-ptolemeos.gr για την έναρξη της δράσης του Δικτύου

«Μαζεύουμε τρόφιμα, μοιράζουμε αγάπη», η πρώτη δράση του Τοπικού Δικτύου Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» – Η Αντιδήμαρχος Εορδαίας Ρ. Σεβαστού στο e-ptolemeos.gr για την έναρξη της δράσης του Δικτύου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Με πρώτη δράση του δικτύου δράσεων «ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΜΕΙΣ», του δήμου Εορδαίας, που είναι η συγκέντρωση τροφίμων για συμπολίτες μας που δοκιμάζονται κοινωνικοοικονομικά στην δύσκολη υγειονομική συνθήκη που διανύουμε, αλλά και το τι περιλαμβάνει γενικότερα, το εν λόγω δίκτυο, μίλησε στο e-ptolemeos.gr και τον Αντώνη Πουγαρίδη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Εορδαίας Ρούλα Σεβαστού.

Όπως τόνισε η ίδια, ο Δήμος Εορδαίας δημιούργησε μέσω του Γραφείου Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας, ένα τοπικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, το «ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΜΕΙΣ», το οποίο σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της κοινωνικοοικονομικής και υγειονομικής κρίσης, γίνεται σημείο αναφοράς της προσφοράς, της βοήθειας, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Κάτω από την ομπρέλα του, το εθελοντικό δίκτυο, θα περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις που θα αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη, το περιβάλλον, την πολιτική προστασία, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό και την πολιτιστική κληρονομιά.

Το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής στην περίπτωση αυτή θα αποτελεί το μέσο που θα οργανώνει και θα συντονίζει όλες εκείνες τις δυνάμεις προσφοράς του τόπου μας, αξιοποιώντας το πολύτιμο αυτό κεφάλαιο, τους εθελοντές μας, πάντα κατά περίπτωση.

Κάνουμε, λοιπόν, το εγώ εμείς, γιατί πιστεύουμε στη δύναμή του. Κάνουμε το εγώ εμείς, γιατί πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα τόσο στον συνάνθρωπο, όσο και στο καλό του τόπου μας.

Η πρώτη δράση του ΕΟΡΔΑΙΑ ΕΜΕΙΣ ξεκινάει επίσημα την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Το σύνθημα της δράσης είναι «Μαζεύουμε τρόφιμα, μοιράζουμε αγάπη», που σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για μια δράση εκστρατείας συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, που απευθύνεται με στόχο την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, και των ανθρώπων που έχουν πληγεί στις συνθήκες της πανδημίας.

Η δράση, όπως τόνισε η κ. Σεβαστού, θα έχει ένα μόνιμο χαρακτήρα, μέσα από μια επίσημη συνεργασία με τα τοπικά σούπερ μάρκετ, που είναι μέλη του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. «Με την πεποίθηση ότι θα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι, τόσο για το καλό των συνανθρώπων μας, όσο και για το καλό του τόπου μας», προσέθεσε, λέγοντας πως η δράση θα απλώνεται τόσο στην πόλη, όσο και στις κοινότητες.

«Το πνεύμα των Χριστουγέννων, από μόνο του δημιουργεί μια μαγεία. Η καρδιά γλυκαίνεται, εκπέμπει ζεστασιά και αγάπη. Το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δημιουργήσαμε στον Δήμο Εορδαίας , πραγματώνει ακριβώς την ανάγκη που υπάρχει μέσα μας, την περίοδο των εορτών να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η πρόσκληση για προσφορά βοήθειας απευθύνεται προς όλους τους δημότες που θέλουν να προσφέρουν στο μέτρων των δυνατοτήτων τους, αρκεί να ζητήσουν στα συμβεβλημένα τοπικά καταστήματα στα σούπερ μάρκετ το ανάλογο σήμα «Εορδαία Εμείς» και να τοποθετήσουν στο ειδικό καλάθι, λίγη από την αγάπη τους.

Τέλος, η ίδια ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο, υγεία, πίστη και δύναμη σε αυτό που εμείς μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Γ΄ Εθνική: Ήττες για Κοζάνη και Ερμή Αμυνταίου- Πολύτιμη ισοπαλία για Κτηνοτροφικό

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την ήττα γνώρισε η Κοζάνη στην Καρδίτσα από την τοπική φιλόδοξη ομάδα με 2-0 μετά από μια μέτρια ...