Αρχική > Στήλες > Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Το μάτι του πολίτη: Προτάσεις για διαμόρφωση χώρων πρασίνου – πάρκων και κτιρίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 Στη στήλη «Το μάτι του πολίτη» θα παρουσιάζονται τα κακώς κείμενα της Εορδαίας προς τις δημοτικές και άλλες αρχές. Ο Εθελοντής εργασίας πρασίνου καθαριότητας του δήμου Εορδαίας Χαριτωνίδης Νικόλαος, σχετικά με προτάσεις για την επίλυση θεμάτων πρασίνου, καθαριότητας και την διαμόρφωση πάρκων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

 

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  10/01/2018 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ 

 

ΚΑΝΑΛΙ  ΑΠΟ  ΚΟΜΒΟ  4  ΜΕΧΡΙ ΚΟΜΒΟ  5

 

Στο κανάλι  μπορεί να γίνει δενδροφύτευση τουλάχιστον από κόμβο 3 ( γέφυρα προς Γαλάτεια ) έως κόμβο 5 ( γέφυρα περιφερειακού προς Αναρράχη ). Σχεδόν όλα τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν, καταστράφηκαν διότι δεν ποτίζονταν και ο χώρος ήταν και είναι βοσκή αιγοπροβάτων. Επίσης πρέπει να συντηρηθούν τα υπάρχοντα κιόσκια και παγκάκια που άρχισαν να ξηλώνονται τα ξύλα και να καταστρέφονται οι επενδύσεις από πέτρα. Τα κιόσκια εάν αξιοποιηθούν σωστά ο χώρος θα γίνει πνεύμονας ζωής για μικρούς και μεγάλους. Ανάμεσα στον πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο μπορεί να φυτευτούν λουλούδια ( βολβοί ) που κάθε άνοιξη θα φυτρώνουν και θα φέρνουν από μόνα τους νέα λουλούδια. Υπάρχουν βάσεις φωτισμού με το καλώδιο του ρεύματος έξω χωρίς τις κολώνες φωτισμού, τι έγινε , τοποθετήθηκαν όταν έγινε το έργο; Ή ξηλώθηκαν έπειτα. Τα αγροτικά μηχανήματα και τα αυτοκίνητα έχουν κάνει δρόμο τον πεζόδρομο ποδηλατόδρομο λόγω γρήγορης προσέγγισης των κτημάτων τους με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ζημιά σε κάποια σημεία. Γιατί δεν γίνεται σηματοδότηση; Για όλο το κανάλι, τόσο δύσκολο είναι; Μόνον όταν υπάρχει θέληση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση πάρα πολλά μπορούν να γίνουν χωρίς περιττά έξοδα. Υπάρχει και μία βρύση με πέτρα πολύ ωραία η οποία καταστρέφεται με τον καιρό και δεν λειτουργεί. Η περίφραξη από ξύλινους πασσάλους αφαιρέθηκε εφέτος όπως ακόμη τα ξύλα από τα παγκάκια  και καταστρέφεται η επένδυση από πέτρα. Κρίμα και ντροπή μας τέτοια ωραία έργα όπως θα δείτε παρακάτω  να καταστρέφονται. ( φωτ. 11 ).

-1- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-2- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-3- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-4- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-5- Μεταξύ κόμβων 3 – 4

-6- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-7- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-8- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-9- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-10- Μεταξύ κόμβων 4 – 5

-11- Μεταξύ κόμβων 4 – 5 ( δίπλα από την γέφυρα στο χώρο της εμποροπανήγυρης ).

 

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΙΝ: 6978966883

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Με τα μάτια του 5ου: Στην χρονομηχανή: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 1821: «Συνέντευξη με τον επιζήσαντα Ζήση Χατζημάτη από την Έξοδο του Μεσολογγίου»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ό,τι ονειρεύτηκαν οι μικροί μας δημοσιογράφοι-να παρακολουθήσουν από κοντά τις μεγάλες στιγμές της Επανάστασης και να συνομιλήσουν με ...