Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > «Μαραζώνει» το ΠΑΡΧΑΡ Κομνηνών λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου που εμποδίζει την πρόσβαση στον Οικισμό

«Μαραζώνει» το ΠΑΡΧΑΡ Κομνηνών λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου που εμποδίζει την πρόσβαση στον Οικισμό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Επανήλθε το πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Κομνηνών, των τοπικών Συλλόγων, των κτηνοτρόφων και των οικιστών, για την κακή κατάσταση του δρόμου, που  οδηγεί προς τον Οικισμό ΠΑΡΧΑΡ.

Για μία ακόμα φορά προέβαλε επιτακτική η ανάγκη για τη βελτίωση αυτού του αγροτικού-δασικού δρόμου, από όσους ανηφόρισαν προς το Όρος Βέρμιο, προκειμένου να παρευρεθούν στις διήμερες εκδηλώσεις «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2019», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Αυγούστου 2019.

Παρά τις οχλήσεις και τις διαμαρτυρίες προς τους ιθύνοντες εδώ και πολλά χρόνια, η κατάσταση του δρόμου παραμένει η ίδια.

Υπήρξαν κατά καιρούς υποσχέσεις από αρμόδιους φορείς  για την κατασκευή του δρόμου, που ήταν όμως χωρίς αντίκρισμα, πλην του τότε Υφυπουργού Υποδομών και νυν Βουλευτή του συντοπίτη μας Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε κάνει κάποιες ενέργειες, για την αναβάθμιση του δρόμου, ενώ κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν  επί Δημαρχίας της Παρασκευής Βρυζίδου, σε συνεργασία με το τμήμα περιβάλλοντος της ΔΕΗ.

Οι κτηνοτρόφοι και οι οικιστές εκφράζουν τους φόβους τους, για επερχόμενη εγκατάλειψη του Οικισμού λόγω της μη προσβασιμότητας και της αδιαφορίας των ιθυνόντων, ζητώντας από τη νέα Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους Βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, να μεριμνήσουν για την προώθηση και επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.

Είναι άδικο και απαράδεκτο να κινδυνεύει με ερήμωση ένας τόσο ευλογημένος και πανέμορφος τόπος, που θα μπορούσε να αποτελέσει «θέρετρο» για την περιοχή, να δώσει κίνητρα σε νέους κτηνοτρόφους και να προκαλέσει τους φυσιολάτρες.

Επί πλέον με την κατασκευή του δρόμου θα υπάρχει πρόσβαση και στα τρία Παρεκκλήσια (Προφήτη Ηλία, Αγίου Ονουφρίου και Αγίου Παντελεήμονος), που βρίσκονται  στην περιοχή, καθώς και στο «Κιόσκι» του Φυσιολατρικού Ομίλου Κομνηνών, που αποτελεί το κόσμημα και το «μπαλκόνι» του Οικισμού.

Θα επανέλθουμε επί του θέματος εφόσον δεν θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τους υπεύθυνους φορείς , για την αποκατάσταση του δρόμου, που θα δώσει ζωή στον ιστορικό Οικισμό.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Κούλα Πουλασιχίδου