Αρχική > Slider > Μαμάτσειο νοσοκομείο: Προκήρυξε 69 θέσεις προσωπικού με ατομικές συμβάσεις – Μετά από ένσταση μπλόκαρε η διαδικασία

Μαμάτσειο νοσοκομείο: Προκήρυξε 69 θέσεις προσωπικού με ατομικές συμβάσεις – Μετά από ένσταση μπλόκαρε η διαδικασία

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Στην προκήρυξη 69 θέσεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με ατομικές συμβάσεις απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους, προχώρησε το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, προκειμένου να αποφύγει την διαμεσολάβηση των εργολαβιών, αξιοποιώντας σχετικό νόμο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», υπήρξε ένσταση επί της διαδικασίας από εργολάβο της Θεσσαλονίκης και η προκήρυξη «πάγωσε» μέχρι νεωτέρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με δήλωση του υποδιοικητή του νοσοκομείου, Σπύρου Τόλιου, «δόθηκε εκ νέου αναβολή, καθώς περιμένουμε να δώσει την δική του ερμηνεία το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οπότε ανάλογα με την απόφαση μπορεί να επανέλθουμε». Πρόσθεσε πάντως ότι «οι ατομικές συμβάσεις απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους θα οδηγήσουν σε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, αλλά θα συμβάλλουν και σε εξοικονόμηση πόρων για το νοσοκομείο, αφού οι εργολαβίες μας κοστίζουν ακριβότερα, ενώ την  ίδια στιγμή οι εργολαβικοί εργαζόμενοι αμείβονται με χαμηλότερες αποδοχές».

Με τις ατομικές συμβάσεις απ’ ευθείας με τους εργαζόμενους, οι τελευταίοι θα αμείβονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της εργατικής νομοθεσίας, αναλόγως αν είναι ΥΕ, ΔΕ ή ΠΕ. Η προκήρυξη των 69 θέσεων η οποία πάγωσε λόγω της ένστασης αφορά σε θέσεις στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, μαγειρείων και λοιπού βοηθητικού προσωπικού. Αναλόγως με τις ανάγκες του νοσοκομείου και με τις ειδικότητες, θα υπάρχουν συμβάσεις πλήρους ωραρίου και τετράωρα.

Πάντως, στο Μαμάτσειο νοσοκομείο έχουν λήξει όλες οι συμβάσεις των προαναφερόμενων ειδικοτήτων με τους εργολάβους και χρειάζεται νέο προσωπικό. Για την ώρα το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με την παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του νοσοκομείου περιμένει να ξεκαθαρίσει το θέμα και με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προσδοκώντας να μπορέσει να προχωρήσει σε απ’ ευθείας συμβάσεις με τους εργαζόμενους.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας