Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ λεμόνι (limoncello)

Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Λικέρ λεμόνι (limoncello)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Σπιτικό λικέρ λεμόνι, το γνωστό σε όλους limoncello, αρωματικό και πολύ χωνευτικό!

Σερβίρετέ το παγωμένο, ιδανικά μετά από ένα πλούσιο γεύμα!

Και φυσικά τα λεμόνια που θα χρησιμοποιηθούν δεν τα πετάμε, τα φτιάχνουμε ωραιότατη μαρμελάδα λεμονιού ή πολύ απλά τα στύβουμε και τα αποθηκεύουμε σε παγοκύστες στον καταψύκτη!

 

Τα υλικά είναι μία προσφορά από το κατάστημα ΑΒ FOOD MARKET

Καπετάν Φούφα & Σαγγαρίου 31, Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα, ΤΗΛ.: 2463055070

 

ΑΒ Food Market, ένα σύγχρονο κατάστημα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, πάντα με τις προδιαγραφές της ΑΒ. Στο κατάστημά μας θα απολαύσετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά , μεγάλη ποικιλία σε τυριά , γαλακτοκομικά είδη, τρόφιμα και όχι μόνο ! Στο κρεοπωλείο μας έχετε το αποκλειστικό προνόμιο να γνωρίζετε τον παραγωγό του κρέατος που επιλέγετε, αυστηρά από ντόπια κρέατα στις καλύτερες τιμές ! Επιπλέον, στον κάτω όροφο του καταστήματος υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο κρέατος που καθημερινά ετοιμάζει για εσάς ολόφρεσκες παρασκευές! ΑΒ Food Market , μία μοναδική εμπειρία αγορών !

Υλικά :

  • 10-12 λεμόνια ακέρωτα ή βιολογικά
  • 700 γρ. βότκα, λευκό κονιάκ ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 50 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι :

  • 400-450 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml νερό
  • Χυμό και φλούδα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση :

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια

και τα σκουπίζουμε με μία πετσέτα. Με ένα κοφτερό μααίρι καθαρίζουμε και παίρνουμε τις φλούδες

με προσοχή να μην πάρουμε και από το άσπρο εσωτερικό μέρος του λεμονιου, γιατί θα πικρίσει το λικερ.

Βάζουμε τις φλούδες σε ένα γυαλινο βάζο,

προσθέτουμε τα 50 γρ. ζάχαρη και το ποτό που επιλέξαμε να φτιάξουμε το limoncello.

Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το  αναδεύουμε. Τοποθετούμε το  βάζο σε δροσερό μέρος για ένα μήνα.

Μετά το πέρας των 30 ημέρων ανοίγουμε το βάζο και δοκιμάζουμε. Αν μας αρέσει η γεύση του, φτιάχνουμε το σιρόπι, αλλιώς το αφήνουμε λίγες ημέρες ακόμη. Βάζουμε τα 400 γρ. ζάχαρης, το νερό, την φλούδα του λεμονιού σε κατσαρόλα, το βράζουμε για 5 – 6 λεπτά. Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε τον στυμμένο χυμό λεμονιού, αποσύρουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ανοίγουμε το βάζο, τοποθετούμε ένα διπλωμένο τούλι ή τουλπάνι σε ένα μπολ και μαζεύουμε όλες τις φλούδες να μείνει μόνο το ποτό. Πιέζουμε το τούλι και το στύβουμε με τα χεριά μας, ώστε να πάρουμε όλο το ποτό.

Πλένουμε καλά το γυάλινο βάζο και ρίχνουμε μέσα μόνο το ποτό.

Προσθέτουμε και το σιρόπι

και τα αφήνουμε να «δέσουν» για 10 ημέρες. Το σουρώνουμε 3 φορές

και το αποθηκεύουμε σε γυάλινες καράφες.

Πριν το μοιράσουμε στις καράφες, το δοκιμάζουμε παγωμένο. Σε περίπτωση που θέλει παραπάνω ζάχαρη κατά τα γούστα σας, απλά συμπληρώνετε ελάχιστο σιρόπι.

Στην υγειά σας!

Καλή επιτυχία!

 

 

Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο                          e–mail:  [email protected] ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team