Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Μ. Σπυράκη στην επικεφαλής της Κομισιόν: «Η Δίκαιη Μετάβαση οφείλει να είναι στην κορυφή της ατζέντας σας» – «Χιλιάδες οικογένειες σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη περιμένουν να υποστηριχθούν» (video)

Μ. Σπυράκη στην επικεφαλής της Κομισιόν: «Η Δίκαιη Μετάβαση οφείλει να είναι στην κορυφή της ατζέντας σας» – «Χιλιάδες οικογένειες σε Δ. Μακεδονία και Μεγαλόπολη περιμένουν να υποστηριχθούν» (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα την τελική έγκριση στη συντηρητική Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα αναλάβει από την 1η Δεκεμβρίου την προεδρία της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λαμβάνοντας το λόγο η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, λέγοντας πως οφείλει να είναι στην κορυφή της ατζέντας, τονίζοντας μάλιστα πως χιλιάδες οικογένειες στις 41 περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, μεταξύ αυτών και σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, περιμένουν να υποστηριχθούν με δουλειές.

Αναλυτικότερα η κ. Σπυράκη είπε τα εξής: «Η ψήφος που σας δίνουμε σήμερα είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πράσινη συμφωνία που μπορεί να αποτελέσει την αιτία για την αλλαγή της οικονομίας και της ζωής μας στην ΕΕ. Αρκεί να συμφωνήσουμε εδώ ότι χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση, συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ενθάρυνση με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για την καινοτομία.  Μαζί με την Ευρώπη που θα πάει μπροστά, που θα είναι η πρώτη ήπειρος με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα το 2050 . Υπάρχει όμως και η Ευρώπη που εξαρτάται από τον άνθρακα και δεν πρέπει να μείνει πίσω. Οι χιλιάδες οικογένειες στις 41 περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, στη Δυτική Μακεδονία, στη Μεγαλόπολη, περιμένουν από εσάς σήμερα να υποστηριχθούν. Να έχουν τη διαβεβαίωση ότι θα έχουν πολλές και βιώσιμες δουλειές στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν. Η δίκαιη μετάβαση, που θα βασιστεί στο Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, οφείλει να είναι στην κορυφή της ατζέντας σας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη