Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Μιχάλη Πιτένη, Δημοσιογράφο – Συγγραφέα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, αρχικά, οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και η επεισοδιακή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, με τον κ. Κασσελάκη να αποχωρεί από τη συνεδρίαση του οργάνου και τον κ. Πιτένη να τονίζει πως ο φαύλος κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κλείνει, αλλά και πως υπάρχουν πολλές αστοχίες ανθρώπων στον πολιτικό βίο με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ύπαρξης μιας ξεκάθαρης πολιτικής ταυτότητας για ένα κόμμα, λέγοντας ότι το μήνυμα που βγαίνει προς τα έξω προκαλεί σύγχυση σε πρώην και νυν μέλη.
Επίσης στο επίκεντρο του σχολιασμού βρέθηκαν οι εξελίξεις με τα γλυπτά του Παρθενώνα, σε συνέχεια των δηλώσεων Μητσοτάκη για ανάγκη επαναπατρισμού τους, αλλά και το πως αντέδρασε η Μεγάλη Βρετανία. Ο κ. Πιτένης τόνισε πως ο εν λόγω πρωθυπουργός είναι αναλώσιμος, σχολιάζοντας δεικτικά πως η «βρετανική αυτοκρατορία έχει πάψει να υπάρχει». Συμπλήρωσε, δε, πως υπάρχει μια ξεκάθαρη κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και η χώρα μας δεν πρέπει να περιμένει από έναν Βρετανό Πρωθυπουργό να αναγνωρίσει το δίκαιο της χώρας μας:
«Τους γύρισε μπούμερανγκ και καλώς τους γύρισε και ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε τυχερός, γιατί μια τέτοια ενέργεια πήρε διεθνείς διαστάσεις και ένα διμερές θέμα πέρασε στην παγκόσμια κοινή γνώμη, κάτι που θα μας κάνει καλό σε διεθνές επίπεδο», επεσήμανε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως ο δρόμος της επιστροφής των μαρμάρων έχει ανοίξει.
Τέλος, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μιχάλης Πιτένης έκανε ένα σχόλιο περί λαϊκισμού, με αφορμή τη στάση ηγετών παγκόσμια που δημιουργούν όλο προβλήματα διεθνώς, λέγοντας πως «ο λαϊκισμός και όλα τα συναφή, είτε μιλάμε για τον φασισμό είτε οτιδήποτε άλλο, είναι να μην βρίσκουνε πρόσφορο έδαφος γιατί τότε επεκτείνονται. Εμείς τον λαϊκισμό τον ζήσαμε με την τεράστια οικονομική κρίση που άλλαξε το ζωή μας ραγδαία. Ο λαϊκισμός που φαίνεται να αναπτύσσεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι μια βραδυφλεγής βόμβα η οποία αργά ή γρήγορα φοβάμαι ότι θα εκραγεί. Όταν οι πολίτες βρίσκονται απροστάτευτοι εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στις τράπεζες, τα funds και δεν μπορούν να ξέρουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη ώρα και θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, τότε έχουμε τη διαμόρφωση του κατάλληλου κλίματος για να μπορέσει ο λαϊκισμός να βρει πρόσφορο έδαφος και να επεκταθεί».
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην ανάγκη επέμβασης του οργανωμένου κράτους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, προκειμένου οι πολίτες να μην γίνονται έρμαια του λαϊκισμού. «Να αποφασίσουμε σαν οργανωμένο κράτος να δούμε πως μπορεί το κράτος να σταθεί δίπλα στους πολίτες, από τους πλειστηριασμούς μέχρι την ακρίβεια», ανέφερε με νόημα.