Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > Κινηματογραφικές Προτάσεις > Locke (2013) – κινηματογραφικές προτάσεις

Locke (2013) – κινηματογραφικές προτάσεις

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μπορεί μια στιγμή να αλλάξει όλη μας τη ζωή; Μια αλήθεια να είναι τόσο σκληρή, να έχει τόση δύναμη που να μπορεί να καταστρέψει ότι μας ορίζει; -την ίδια την ύπαρξη μας; Στη σημερινή κοινωνία όπου τα πάντα είναι ρευστά ένας άνθρωπος κρίνεται από ένα λάθος και όλα τα καλά που έκανε ξεχνιούνται. Κανείς δεν είναι υπεράνω αυτής της αντίληψης και ισχύει σε όλους τους τομείς, είτε είναι δουλειά, είτε αφορά προσωπικές σχέσεις, είτε είναι κάποιος που μας μίλησε με τρόπο που δεν θέλαμε ή ήταν αγενής αμέσως βγάζουμε το συμπέρασμα ότι είναι κακός άνθρωπος.! Έτσι έχουμε μάθει. Η συγχώρεση είναι δύσκολη και είναι εφικτή μόνο με την αποδοχή..

Ivan Locke: Well hear this, Gareth. When i left the site just over two hours ago, i had a job, a wife, a home. And now i have none of those things. I have none of those things left. I just have myself and the car that i’m in. And i’m just driving and that’s it.

Ο Ivan Locke είναι ένας οικογενειάρχης, μηχανικός με διευθύνουσα θέση σε εργοτάξιο μεγάλης εταιρίας στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας. Μια μέρα πριν την διεκπεραίωση ενός μεγάλου κατασκευαστικού έργου δέχεται ένα τηλεφώνημα χάρη στο οποίο αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο, παρακινούμενος από την αίσθηση του καθήκοντος. Στη διαδρομή, μέσω τηλεφώνου προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη τις υποχρεώσεις του και την σχέση με την οικογένεια του που τώρα είναι εξαιρετικά εύθραυστη..
Μια συγκλονιστική ταινία με δραματικό υπόβαθρο, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Steven Knight (Hummingbird, Eastern Promises, Dirty Pretty Things) και μοναδικό πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Tom Hardy. Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε τον χαρακτήρα του Locke να οδηγεί το αυτοκίνητο του στην εθνική οδό προς το Λονδίνο και η πλοκή εξελίσσεται μέσω των τηλεφωνικών κλήσεων που δέχεται από διάφορα άτομα. Μέσα από το καθαρό αυτό δείγμα μινιμαλισμού του κινηματογράφου, με ισορροπημένη μουσική και άψογο μοντάζ, εντοπίζουμε πολλά δυσχερή σημεία των καθημερινών σημερινών σχέσεων, αλλά και τις φυσικές αντιδράσεις ενός ανθρώπου που βλέπει όλα όσα απέκτησε με κόπο στη ζωή του να διαλύονται σε μια νύχτα. Ο ρεαλισμός συμβαδίζει με τα ειλικρινή συναισθήματα που προκαλούν η προδοσία, τα φαντάσματα του παρελθόντος, όπως και η ίδια η αγάπη, προσφέροντας συγκίνηση μέσω της εκπληκτικής ερμηνείας του Tom Hardy, ο οποίος ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του ρόλου του σε έξι ημέρες.!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Νατάσα Βουτσκίδου