Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ – Επικίνδυνη αδιαφορία διοίκησης και κυβέρνησης για το Ινστιτούτο

Λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ – Επικίνδυνη αδιαφορία διοίκησης και κυβέρνησης για το Ινστιτούτο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Σε λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ στην Αθήνα προχώρησαν από χτες, οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου, διαμαρτυρόμενοι για την επικίνδυνη αδιαφορία της διοίκησης του ΙΓΜΕ και πρωτίστως του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για όλα τα οξύτατα προβλήματα του Ινστιτούτου.

Σε γενική συνέλευση του σωματείου που είχε προηγηθεί, αποφασίστηκε ομόφωνα ο νέος γύρος κινητοποιήσεων, με τους εργαζόμενους να ζητούν:

  • Προσλήψεις, χωρίς νέους ανθρώπους το ΙΓΜΕ πεθαίνει και όλος ο πλούτος και η εμπειρία χρόνων χάνεται.
  • Έργα ΕΣΠΑ, τα οποία θα είναι το οξυγόνο για την αναγέννηση του ΙΓΜΕ
  • Εφάπαξ αποζημίωση της Εθνικής, οι κατασχέσεις είναι προ των πυλών με άμεσο κίνδυνο την ύπαρξη του ΙΓΜΕ.
  • Aνθυγιεινό, εργασιακά κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι στο παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Κοζάνη, σταμάτησε κάθε προγραμματική σύμβαση έρευνας και μελετών, καθιστώντας ουσιαστικά ανενεργό τον μοναδικό επιστημονικό φορέα – ο οποίος να σημειωθεί είναι και σύμβουλος της Πολιτείας – σε θέματα αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου και διαχείρισης των νερών. Ακόμη, το τοπικό παράρτημα έχει απογυμνωθεί επικίνδυνα από προσωπικό, καθώς έμεινε μόλις με 10-11 εργαζόμενους.

Στην απόφαση της γενικής συνέλευσης, τονίζεται σχετικά: «Εδώ και ενάμιση χρόνο μετά την επανίδρυση του ΙΓΜΕ, στην ουσία κανένα από τα χρονίζοντα προβλήματα δεν έχει λυθεί.

Επιμένουμε στην ουσιαστική αναγέννηση του ΙΓΜΕ και είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή».

Καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους

Επίσης, το σωματείο του ΙΓΜΕ, καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στους συνταξιούχους, καθώς «θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους απόμαχους της εργασίας που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον Πρωθυπουργό της χώρας με συνθήματα όπως «Αγώνας για να ζήσουμε – Αποκατάσταση των συντάξεων – Δημόσια Δωρεάν Υγεία».

Αντί να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό συνάντησαν τα γκλομπς και τα χημικά των ΜΑΤ όπως ακριβώς συνέβαινε και με τις προηγούμενες Τροϊκανικές κυβερνήσεις!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την τρομοκρατική απάντηση προς τους συνταξιούχους και τη διαρκώς αντεργατική στάση της προς όλους εκείνους που θέλουν να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική τους που καταδικάζει τους συνταξιούχους και στέλνει τη νέα γενιά στην ανεργία.

Η Κυβέρνηση προφανώς θέλει να στείλει ένα «μήνυμα» σε όσους αγωνίζονται να μην τολμήσουν, διότι τους περιμένει η ίδια βαρβαρότητα για να μπορέσει να περάσει «ανενόχλητη» όλους τους αντεργατικούς νόμους που ετοιμάζεται να ψηφίσει, δίνοντας ακόμη περισσότερα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο! Συντασσόμαστε με τα συνθήματα των συνταξιούχων που φώναξαν εναντίον της Κυβέρνησης και καλούμε όλη την εργατική τάξη σε συντονισμένη αντίσταση για να μην περάσει κανένα αντεργατικό νομοσχέδιο!».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας