Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Λευτέρης Ιωαννίδης: «Προσβλητική η απόφαση Χατζηδάκη- Μας βρήκε κοιμώμενους- Όχι σε σπασμωδικές αντιδράσεις για την τιμή των όπλων»- Κριτική στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση της πανδημίας: «Είναι κοινός τόπος πως έχει άγνοια…»- Τι λέει για τη διαδοχή του- VIDEO

Λευτέρης Ιωαννίδης: «Προσβλητική η απόφαση Χατζηδάκη- Μας βρήκε κοιμώμενους- Όχι σε σπασμωδικές αντιδράσεις για την τιμή των όπλων»- Κριτική στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση της πανδημίας: «Είναι κοινός τόπος πως έχει άγνοια…»- Τι λέει για τη διαδοχή του- VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Η απόφαση Χατζηδάκη μας βρήκε εν κρυπτώ και κοιμώμενους», τονίζει μιλώντας στο e-ptolemeos.gr, ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Λευτέρης Ιωαννίδης, σχολιάζοντας τη μείωση του ποσοστού διάθεσης εσόδων από τον εκπλειστηριασμό δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου για το 2020 σε ότι έχει να κάνει με τη Δυτική Μακεδονία.

«Δεν είναι κάτι που δεν ξέραμε», προσθέτει αναφερόμενος στην προ 10μήνου συζήτηση του πρώην Υπουργού Ενέργειας με τους εκπροσώπους των εταιρειών των ΑΠΕ με θέμα τη διάσωση του ελλειμματικού ταμείου των ΕΛΑΠΕ: «Οι τότε εξαγγελίες του Υπουργού ήταν ένα μήνυμα, είχα προειδοποιήσει για τις εξελίξεις αλλά δεν είδα κάποια αντίδραση».

Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτηρίζει προσβλητική την απόφαση Χατζηδάκη, ενώ ασκεί δριμεία κριτική σε όσους όπως είπε αντιδρούν για την τιμή των όπλων, με σπασμωδικές και μεμονωμένες κινήσεις, δείχνοντας σαφώς το Δήμαρχο Κοζάνης, ο οποίος σήμερα απευθύνθηκε μέσω επιστολής στη νέα ηγεσία του ΥΠΕΝ για το συγκεκριμένο θέμα.

«Ο κ. Μαλούτας προσπαθούσε πάντα απαξιώσει το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, επειδή ήταν κατάκτηση της προηγούμενης περιόδου. Η αλήθεια τώρα είναι πως η περιοχή χάνει 25εκ. για το 2020».

Παράλληλα καλεί όλη την αυτοδιοίκηση της περιοχής να συντονίσει τις ενέργειές της ώστε να υπάρξει κοινή διεκδίκηση, ενώ απευθύνει πρόσκληση για τη συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις στο μέλλον για την περιοχή από την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Το μεταβατικό στάδιο θα στηριχθεί σε αυτά τα κονδύλια και οφείλουν αρκετοί εθνικοί πόροι να συμβάλλουν για την ενίσχυση των περιοχών μας ειδικά μετά το πλήγμα του κορωνοϊού», λέει ο Λευτέρης Ιωαννίδης, ασκώντας επίσης κριτική για την πολιτική της δημοτικής αρχής σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας:

«Είναι κοινός τόπος ότι έχει άγνοια ο Δήμος και προσπαθεί να βγάλει τις ευθύνες από πάνω του. Προφανώς και δεν ευθύνεται για όλο αυτό, αλλά έχει επιδοθεί στη λογική ότι φταίνε όλοι οι άλλοι, στάση που δεν είναι υπεύθυνη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και όχι να αξιοποιούμε αποσπασματικά στοιχεία πετώντας τις ευθύνες από πάνω μας».

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης στέκεται επίσης και στις διαδικασίες διαδοχής του, οι οποίες σταμάτησαν λόγω της πανδημίας, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος επιθυμεί να προχωρήσουν ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να ξαναπάρει μία ορμή η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος Να Ζεις».

Ζήσης Πιτσιάβας

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άρση του Lockdown και τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και το νέο επιδημιολογικό χάρτη, παρουσίασε, μεταξύ άλλων, απόψε, ο ...