Αρχική > Uncategorized > Λευτέρης Ιωαννίδης: «Στο χείλος του γκρεμού τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης»

Λευτέρης Ιωαννίδης: «Στο χείλος του γκρεμού τα οικονομικά του Δήμου Κοζάνης»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

– Κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης

 Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του νέου έτους, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Κοζάνης για το οικονομικό έτος  2016, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, ο Δήμος Κοζάνης σε επίπεδο οικονομικών, βρίσκεται στην κυριολεξία στο χείλος του γκρεμού, ενώ όπως προέβλεψε ο ίδιος, το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

«Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι σε επίπεδο οικονομικών βρισκόμαστε στο χείλος. Δε θέλω να πω ψέματα στους πολίτες. Όπως ήταν το 2015 και το 2014 δύσκολα, έτσι  θα είναι και το 2016 αλλά και τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να πάρουμε μια γενναία απόφαση και να πούμε ότι δε μπορούμε να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους , αφού οι πόροι μας είναι ελάχιστοι και περιορισμένοι. Είμαστε μπροστά στο πρόβλημα και βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να το διαχειριστούμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Ιωαννίδης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, στην ήδη υπάρχουσα κατηφορική πορεία των οικονομικών του Δήμου Κοζάνης, φέτος ήρθαν να προστεθούν και τα capital controls, οι συνεχόμενες εκλογές και οι  μειώσεις των χρηματοδοτήσεων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά που πραγματικά έχουμε. Να μη δημιουργούμε νέα ελλείμματα και χρέη και να κατανείμουμε σωστά τους πόρους, να αξιοποιήσουμε πιο καλά το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και τις υποδομές που υπάρχουν και από κει και πέρα να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τη νέα χρονιά με την αξιοποίηση πόρων και κονδυλίων κυρίως ευρωπαϊκών για την επόμενη περίοδο», σημείωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης.

IMG_7062 IMG_7055 IMG_7052 IMG_7051

Από την άλλη ο κ. Ιωαννίδης, υποσχέθηκε ότι μέσα στο νέο έτος, θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες, ώστε στα οικονομικά του Δήμου να σημειωθεί μια ανοδική πορεία.

”Βρισκόμαστε σε μια φάση αναδιοργάνωσης των οικονομικών μας συνολικά και σε επίπεδο υπηρεσίας αλλά και σε επίπεδο κατανομής πόρων και σχεδιασμού για τα επόμενα χρόνια. Η νυν δημοτική αρχή έχει δείξει μια διάθεση αντιμετώπισης των δυσκολιών. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.», υπογράμμισε με αισιοδοξία ο ίδιος.

Ωστόσο όμως , δε δίστασε να ρίξει τα «πυρά» του γενικώς και αορίστως στους προγενέστερους τοπικούς άρχοντες, σημειώνοντας πως «δυστυχώς κουβαλάμε και πολλές αμαρτίες από το παρελθόν, είτε αυτά είναι δάνεια, είτε απαιτήσεις, είτε χρέη, είτε οφειλές, είτε χίλια δυο πράγματα.”

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης, το θέμα του προϋπολογισμού, θα ξαναβρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με περισσότερα στοιχεία και  δεδομένα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ Ζητείται προσωπικό από ...