Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Λ. Μαλούτας: «Για να πάρουμε το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων θα πρέπει να πουληθεί όλη η Κοζάνη»

Λ. Μαλούτας: «Για να πάρουμε το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων θα πρέπει να πουληθεί όλη η Κοζάνη»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


«ΚΟΝΤΡΑ» ΣΤΟ Δ.Σ., ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

«Κόντρα» για το οικονομικό τίμημα παραχώρησης του στρατοπέδου «Μακεδονομάχων» στην Κοζάνη, ανέκυψε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης με τον Λάζαρο Μαλούτα να αναφέρει  πως για να πρέπει να αποκτηθεί το στρατόπεδο θα πρέπει να πουληθεί όλη η Κοζάνη.

Χαρακτηριστικά, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας αναφερόμενος στο θέμα τόνισε πως προκειμένου να αποκτηθεί το στρατόπεδο, βάση του συγκεκριμένου μνημονίου, θα πρέπει να πουληθεί όλη η Κοζάνη! Επίσης, σημείωσε ότι θα συνεχιστούν οι επαφές με τη νέα ηγεσία του υπουργείου, για το θέμα. Χαρακτηριστικά η δήλωσή του έχει ως εξής: «Η παραχώρηση του στρατοπέδου Μακεδονομάχων είναι ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Κοζάνης. Θυμίζω, μόνο, ότι πριν από 15 χρόνια, στο σχέδιο του Γενικού Πολεοδομικού που παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο προβλεπόταν και η αξιοποίησή του προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο κέντρο της πόλης σε εκείνη την περιοχή. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα προκειμένου να μην συνεχίσουμε να το διεκδικούμε. Το μνημόνιο που έχει υπογραφεί δυστυχώς δεν λέει απολύτως τίποτα. Αν θέλουμε να το μεταφράσουμε σε οικονομικούς όρους θα βγάλουμε κάποιους αριθμούς που είναι εκρηκτικοί. Θα πρέπει να πουλήσουμε όλη την Κοζάνη για να πάρουμε το στρατόπεδο Μακεδονομάχων και κυριολεκτώ. Εμείς με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσουμε τις επαφές προκειμένου να κάνουμε μερικά βήματα στο ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου, πιο μπροστά».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης απάντησε ότι αυτή η πρόταση είναι πιο συμφέρουσα από άλλες που είχαν συζητηθεί στο παρελθόν. Παραδέχεται ότι ο δήμος θα αναλάβει το κόστος μετεγκατάστασης κάποιων μονάδων, όπως περιγράφεται στο συμφωνητικό και υπάρχει η πρόθεση η δαπάνη να καλυφθεί από το Πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων, αλλά αυτό μένει να συμφωνηθεί με τη νέα διοίκηση του υπουργείου. Επίσης, η παραχώρηση θα γίνει ως «εκτός σχεδίου», για να είναι πολύ χαμηλό το κόστος και να μην χρειαστεί να πουληθεί «η μισή Κοζάνη».

Ο κ. Μαλούτας ανταπάντησε σε αυτό, σημειώνοντας πως το μνημόνιο λέει «πως το ποσό του ετήσιου μισθώματος θα υπολογιστεί με βάση τις διατάξεις του άρθρου τάδε ή τάδε ή με το 5% επί της υπολογισθείσας αξίας  των ακινήτων. Ούτε σαν εντός, ούτε σαν εκτός. Αυτές είναι ερμηνείες που τις λέει τώρα ο δήμαρχος». Επίσης έφερε απτό παράδειγμα, σημειώνοντας ότι όταν ζητήθηκαν 6 στρέμματα από το στρατόπεδο Μακεδονομάχων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος στάθμευσης για το αστυνομικό μέγαρο και ήρθε από τις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπολογισμός επί του 5%, προκύπτοντας τεράστια νούμερα.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη