Αρχική > Πολιτική > Λ. Αυγενάκης: «Είναι η μόνη Κυβέρνηση που είπε “ναι” σε “μακεδονική” γλώσσα, “ναι” σε “μακεδονική” εθνότητα και τώρα προκύπτει και θέμα μειονότητας»

Λ. Αυγενάκης: «Είναι η μόνη Κυβέρνηση που είπε “ναι” σε “μακεδονική” γλώσσα, “ναι” σε “μακεδονική” εθνότητα και τώρα προκύπτει και θέμα μειονότητας»

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

«Μυρίζουν  εκλογές και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν μια ηρωική έξοδο. Κάποιοι τα λένε έτσι και άλλοι τα λένε αλλιώς, αλλά στην πραγματικότητα καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού «OPEN» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο.

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Οι υπεύθυνοι για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις συνέπειές της έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.
  • Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο κ. Ζάεφ μιλά για μειονότητα, «μακεδονική» γλώσσα και «Μακεδονία του Αιγαίου». Όλα αυτά είναι μερικές από τις αρνητικές συνέπειες τις οποίες είχαμε προβλέψει και γι’ αυτό είχαμε ταχθεί εναντίον της.
  • Η θέση των ΑΝΕΛ για την συμφωνία, όπως την διατύπωσε και ο κ. Σγουρίδης, συνοψίζεται στο «ναι μεν αλλά». Ναι, μεν έδωσαν το πράσινο φως, αλλά βλέποντας τις επιπτώσεις έκαναν πίσω και λένε «ναι μεν στηρίζουμε την Κυβέρνηση, αλλά δεν υπερψηφίζουμε την συμφωνία», μην μπορώντας ούτε οι ίδιοι να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
  • Οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οφείλουν να πάρουν τις ευθύνες τους και την ώρα που η συμφωνία αυτή θα έρθει στη Βουλή να μην την κυρώσουν, να μην την ψηφίσουν, να μην την δεχθούν. Μπορούν να το κάνουν έστω και τώρα.
  • Με τι χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να βγάλει την ευθύνη από πάνω του δείχνοντας τον κ. Τσίπρα και λοιπούς, και λέγοντας πως αν ήταν αυτός ΥΠΕΞ θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
  • Γιατί τόσο και καιρό η Κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει, δεν έχει ξεσηκωθεί, δεν έχει κάνει τίποτα απέναντι στις προκλητικές δηλώσεις Ζάεφ; Γιατί ο κ. Τσίπρας που παρεμπίπτοντος είναι και ΥΠΕΞ δεν έχει απαντήσει στον κ. Ζάεφ; Η ελληνική πλευρά οφείλει να ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλες παραχωρήσεις.
  • Η Κυβέρνηση κακώς παραμένει παρατηρητής. Κακώς προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να διαχειριστεί ένα μείζον εθνικό ζήτημα. Κακώς σιωπά και κρύβεται. Έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός, αλλά και ως Υπουργός Εξωτερικών.

 

Γραφείο Τύπου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team