Αρχική > Αρθρογραφία > Κύριο πρόταγμα ενόψει των εκλογών Νομός Εορδαίας – Δήμος Πτολεμαΐδος – Γράφει ο Σωκράτης Βουνοτρυπίδης

Κύριο πρόταγμα ενόψει των εκλογών Νομός Εορδαίας – Δήμος Πτολεμαΐδος – Γράφει ο Σωκράτης Βουνοτρυπίδης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για να πάρει η Εορδαία τη θέση που δικαιούται στον πολιτικό Χάρτη της Ελλάδος και να πάψει να αποτελεί μια τριχοτομημένη επαρχία, ενδοχώρα και αποικία του δήμου Κοζάνης, μοιρασμένη και στους άλλους γειτονικούς νομούς.
Για να έχει η Πτολεμαΐδα τα προνόμια πρωτεύουσας νομού με Δημόσιες Υπηρεσίες, Πρωτοδικείο, Μητρόπολη, Στρατό (είναι Έδρα της 9ης Ταξιαρχίας), Αστυνομική Διεύθυνση, Πανεπιστημιακές Σχολές, Αρχαιολογική Υπηρεσία, Μουσεία, Επιμελητήρια και κάθε άλλη υπηρεσία που θα συμβάλλει στη διοικητική και πολιτιστική της άνοδο, την οικονομική ανάπτυξη, τη διάσωση και ανάδειξη των Αρχαιολογικών και Παλαιοντολογικών της θησαυρών, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την αποκατάσταση των εδαφών, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών της.
Να πάψει να αποτελεί ο Δήμος Πτολεμαΐδος παράρτημα του Δήμου Κοζάνης, Πρυτανείο σιτιζομένων μνηστήρων και εφαλτήριο πολιτικής ανέλιξης επίδοξων κοινοταρχών και μεγαλοσυνδικαλιστών.
Η Εορδαία είναι η σημαντικότερη Επαρχία της Δυτικής Μακεδονίας για την ιστορία, τον πλούτο και την προσφορά της στην Ελλάδα. Είναι το πανέμορφο λεκανοπέδιο που περιβάλλεται από τις οροσειρές του Βερμίου, Ασκίου, Μουρικίου, Βόρα και Βέρνου, με εύφορους κάμπους, άφθονα νερά, πέντε λίμνες, Βεγορίτιδα, Πετρών, Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη και Κίτρινη Λίμνη, που αποξηράνθηκε, με πλούσιο υπέδαφος σε λιγνίτες, Αρχαιολογικούς και Παλαιοντολογικούς θησαυρούς, που μαρτυρούν το απώτατο και απώτερο ιστορικό της παρελθόν.
Με τις εκατό ιστορικές κωμοπόλεις και χωριά, από το Αμύνταιο και την Άρνισσα προς Βορά, ως το Δρέπανο και τα Κοίλα προς Νότο.
Η πρωτεύουσά της Πτολεμαΐδα, το μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, είναι μια σύγχρονη και φιλόξενη πόλη 45.000 κατοίκων, με υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό δυναμικό, ικανή να στηρίξει τη λειτουργία Πανεπιστημιακών Σχολών και να στηριχθεί αντίστοιχα από αυτές στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκαλεί η ΔΕΗ στο οικοσύστημα της Εορδαίας.
Και ενώ αυτά είναι γνωστά σε όλους, οι τοπικοί άρχοντες, αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί, οι οποίοι διεκδικούν την ψήφο του πολίτη της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας, δεν έχουν κύριο πρόταγμά τους την ίδρυση του Νομού Εορδαίας, γεγονός που θα απαλλάξει την ιστορική επαρχία από την επιτροπεία και τα δεσμά και θα της δώσει διοικητική αυτοτέλεια, ισονομία και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Οι εκλογές πλησιάζουν. Χρέος της τοπικής κοινωνίας είναι να διεκδικήσει το παρόν και το μέλλον του τόπου της και των παιδιών της. Οι νέοι και οι νέες με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά που αναζητούν εργασία σε ξένες χώρες, οι επιστήμονες, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες, οι τεχνίτες, οι εργάτες, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι φοιτητές και οι μαθητές των Σχολείων, μπορούν όλοι μαζί, συμμετέχοντες ενεργά στην εκλογική διαδικασία, να διεκδικήσουν με σθένος την ίδρυση του Νομού Εορδαίας, να επαναφέρουν τη χαμένη τοπική κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την άνοιξη στον πολύπαθο τόπο μας.
Η ψήφος είναι η δύναμη και η άμυνα απέναντι σε γείτονες που παραχαράζουν την Ιστορία μας, επιβουλεύονται και λεηλατούν τον πλούτο, αρπάζουν το Τέλος Ανάπτυξης, τους Αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα εδάφη της Εορδαίας.
Η ίδρυση Νομού Εορδαίας και η σωτηρία αυτού του τόπου βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια μας.
Καλή Ανάσταση στην Πτολεμαΐδα και την Εορδαία.

Χρόνια Πολλά
Σωκράτης Βουνοτρυπίδης
Ιατρός

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team