Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αρθρογραφία > Κοζανίτισσα γκαλερίστα Τατιάνα Σπινάρη- Πολλάλη- Γράφει ο Ιωάννης Κορκάς

Κοζανίτισσα γκαλερίστα Τατιάνα Σπινάρη- Πολλάλη- Γράφει ο Ιωάννης Κορκάς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Εφημερίδα των Αθηνών είχε προ ημερών συνέντευξη με την Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη, Γκαλερίστα με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης.

Η κ.  Τατιάνα είναι κόρη της Βάσως και του αείμνηστου φίλο μας Νίκο Σπινάρη, γιατρού ψυχιάτρου και ιδρυτή της Θεραπευτικής Κλινικής στο στην   Κοζάνη. Κατά γενική αποδοχή   είναι η καλύτερη κλινική της Μακεδονίας  .

Η κ Τατιάνα σπούδασε στην Αμερική και έλαβε ντοκτορά   στην ιστορία της τέχνης. Παντρεύτηκε τον Σπύρο Πολλάλη , καθηγητή στο Χάρβαντ, της Βοστώνης πολιτικός μηχανικός με ειδίκευση στις γέφυρες και σύμβουλος μεγάλων  κατασκευαστικών  εταιριών στην Ευρώπη  στην Ασία  και Ιαπωνία. Απέκτησαν δύο παιδιά , η κόρη σπούδασε στην Αμερική και εργάζεται εκεί, ο υιός θα παρακολουθήσει Πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό. Ο Πολλάλης κατάγεται από τη νήσο  Πόρο του Σαρωνικού, απόγονος μεγάλης οικογένειας ναυτικών με πατέρα Ναύαρχο. Έχω τη γνώμη ότι η περίπτωση του κ. Πολλάλη ως εμπειρογνώμων για τις γέφυρες θα μπορούσε να δώσει μία επιστημονική  άποψη  για   την   κατάσταση της   γέφυρας Σερβίων της Λίμνης Πολυφύτου , που ανακοινώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα.   

Η κ.  Τατιάνα εκτός από  Γκαλερί  εκθέσεων στη  Βοστὠνη , δημιούργησε και στην Ελλάδα μόνιμη Γκαλερί στη νήσο  Πόρος  στην αίθουσα τέχνης Citronne  του πόρου, που  λειτουργεί  κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και στην Αθήνα σε ιδιόκτητη αίθουσα  στο Κολωνάκι, Πατριάρχου Ιωακείμ, κάνοντας      πολλές εκθέσεις .  Εφημερίδες των  Αθηνών έχουν περιγράψει την παρουσίαση των εκθέσεων   στη Γκαλερί. Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη.    

Αναφερόμενος   στην Ιστορία της  τέχνης που σπούδασε η κ. Τατιάνα Σπινάρη-Πολλάλη , μου δίνεται η ευκαιρία  να επανέλθω στο καυτό θέμα ιδρύσεως της Πινακοθήκης του αρχοντικού Βαμβακά που χρονίζει από το 1994. Και να προσθέσω ότι έχουμε την τύχη να διαθέτουμε και     Κοζανίτισσα Γκαλερίστα με σπουδές και ντοκτορά στην ιστορία της τέχνης η οποία μπορεί να συνεργαστεί   επιστημονικά για να συγκροτηθεί η Πινακοθήκη καθώς και στην επιλογή των Πινάκων.  θα είμαστε ευτυχείς όταν πραγματοποιηθεί η ίδρυση της πινακοθήκης και με την συμβουλή της κ. Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη. Σήμερα  μάλιστα με τον διαγωνισμό της έξυπνης Πόλης που κήρυξε ο Δήμος στα σχολεία ελπίζω  να έχουμε αποτελέσματα πολιτιστικά  προβάλλοντας   την έξυπνη πόλη – ξύπνους κατοίκους!!!.

Γιάννης  Κορκάς

Παραθέτω παρακάτω αυτούσια τη συνέντευξη.      

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team