Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Ξανάπιασε δουλειά ο εργολάβος για την ανάπλαση του Άλσους Κουρί – Σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες

Κοζάνη: Ξανάπιασε δουλειά ο εργολάβος για την ανάπλαση του Άλσους Κουρί – Σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ «ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ξαναέπιασε δουλειά ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο ανάπλασης στο Άλσος Κουρί, της Κοζάνης, ένα μεγάλο έργο που είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018 αλλά είχε «μπλοκάρει» λόγω προβλήματος ρευστότητας του Τοπικού Πόρου, που χρηματοδοτεί το έργο.

Για την ιστορία, να αναφερθεί πως ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου άγγιζε τις 1.870.000 ευρώ και μετά την έκπτωση, έφτασε στις 800.000 ευρώ. Ο εργολάβος υπέγραψε σύμβαση στις 13 Ιουνίου του 2018, οπότε και ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στο Κουρί, που περιλάμβαναν: κιγκλιδώματα, κόψιμο δέντρων και καθαρισμός μονοπατιών, τοποθέτηση των βάσεων για τα σπιτάκια που θα γίνουν, wc, πλακοστρώσεις, αντιπυρικές ζώνες και έργα υποδομής (αποχετεύσεις κ.α.).  Ο ανάδοχος μετά από αυτές τις εργασίες έκανε αίτημα να πληρωθεί τον Οκτώβριο του ’18 (περί τις 60.000 ευρώ), αλλά δεν υπήρχε υπόλοιπο χρημάτων μέσω Πόρου, όπου χρηματοδοτείται το έργο, με αποτέλεσμα να μην πληρωθεί και οι εργασίες να σταματήσουν. Να σημειωθεί πως ο εργολάβος έκανε και δεύτερο αίτημα να πληρωθεί τον Απρίλιο του ’19, που παραμένει εκκρεμές.

Λόγω μη πληρωμής, ο εργολάβος έκανε τον Δεκέμβριο του ’18 ειδική δήλωση διακοπής εργασιών, λόγω μη πληρωμής, με το χρονοδιάγραμμα του έργου, συνολικής διάρκειας 10 μηνών να σταματάει και να υπολείπονται 270 ημέρες, περίπου. Το πρώτο τιμολόγιο του εργολάβου πληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ’19, μετά την προεκλογική κατανομή του Πόρου, ως αποτέλεσμα, να ξεκινήσουν εκ νέου ή καλύτερα να συνεχιστούν κάποιες εργασίες.

Στην παρούσα φάση, έχει έρθει η ξυλεία για τα σπιτάκια, έργο που θα προχωρήσει, αλλά όπως εκτιμάει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Βαγγέλης Σημανδράκος, αν δεν προχωρήσουν οι πληρωμές, είναι αβέβαιο αν μετά από αυτό το έργο θα συνεχίσει.

Από πλευράς εργασιών, απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν ώστε το Άλσος Κουρί, ένας πνεύμονας πρασίνου της πόλης, να πάρει την τελική του μορφή, με βάση την μελέτη. Απομένουν οι παιδικές χαρές, τα νέα παγκάκια, η τοποθέτηση πινακίων, οι πάγκοι και τα τραπέζια για τον κόσμο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις (τέννις, μπάσκετ, χωμάτινο γήπεδο ποδοσφαίρου), όπως και οι ασφαλτοστρώσεις.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου είναι σε συνεννόηση με τον εργολάβο για το θέμα, ενώ υπάρχει η γνώση ότι οι πληρωμές του έργου επειδή γίνονται μέσω Πόρου δεν προχωρούν άμεσα, με ό,τι και να σημαίνει αυτό για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Ο Πόρος «μπλοκάρει» μια σειρά έργων στον Δήμο Κοζάνης

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Σημανδράκο, αυτή τη στιγμή ο Δήμος χρωστάει τουλάχιστον 1 εκ. ευρώ από έργα μέσω Πόρου, ενώ είναι συμβασιοποιημένα έργα ύψους 5 εκ. ευρώ , κάποια από τα οποία δεν ξεκινούν εξαιτίας αυτού.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη