Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηροί έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ για τον αντικαπνιστικό νόμο!

Κοζάνη: Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηροί έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ για τον αντικαπνιστικό νόμο!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τσουχτερά πρόστιμα και αυστηροί έλεγχοι από κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Κοζάνης, με κύριο στόχο τον έλεγχο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου. Την Τετάρτη μάλιστα, σύμφωνα με αρκετές πληροφορίες που έφτασαν στον «Π», έπεσαν ουκ ολίγα πρόστιμα σε καταστήματα και θαμώνες τους, οι οποίοι βρισκόταν σε εξωτερικούς και όχι εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί ειδικά για καπνίζοντες.

Όσο περίεργο και να ακούγεται οι αστυνομικοί έκοβαν κλήσεις, ενημερώνοντας καταστηματάρχες και θαμώνες πως οι συγκεκριμένοι χώροι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, προχωρώντας κανονικά στη βεβαίωση των παραβάσεων για τον αντικαπνιστικό νόμο.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση σε κεντρικό μαγαζί της πόλης, όπου την ώρα της βεβαίωσης της κλήσης άλλοι θαμώνες απορούσαν για την επιβολή προστίμων, σε πελάτες που κάπνιζαν σε εξωτερικό χώρο, ο οποίος όμως σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες της πόλης που προχώρησαν σε επενδύσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων, με τα δεδομένα πάντως να έχουν αλλάξει και πολλοί να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε ξήλωμα ή επιδιορθώσεις σε ότι, έχουν φτιάξει έως τώρα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καπνίζοντες θαμώνες τους.

Πολλοί από τους καταστηματάρχες δηλώνουν άγνοια για το τι ισχύει πλέον, καθώς δεν υπάρχει πλήρη ενημέρωση για τις προϋποθέσεις του νόμου, με τους αστυνομικούς να ενημερώνουν πως υπάρχει το δικαίωμα της ένστασης για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν.

Όπως έλεγαν στον «Π» άνθρωποι που εργάζονται στο κλάδο της κατασκευής τεντών, οι δουλειές το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί, με πολλούς καταστηματάρχες να δημιουργούν ειδικούς χώρους εκτός μαγαζιών.

Ζήσης Πιτσιάβας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας