Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > ΚΟΖΑΝΗ: Τριήμερη κατάληψη στο αμαξοστάσιο και 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο δήμο – Αντιδρούν στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΚΟΖΑΝΗ: Τριήμερη κατάληψη στο αμαξοστάσιο και 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο δήμο – Αντιδρούν στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

 

Με κεντρικό αίτημα καμία απόλυση «παρατασιούχου», το σωματείο εργαζομένων του δήμου Κοζάνης ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουνίου σειρά κινητοποιήσεων, συντονίζοντας τη δράση του με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία την ίδια ώρα είχε προχωρήσει σε κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους δήμους.

Έπειτα από μία μαζική συνέλευση που πραγματοποίησε το σωματείο νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου Κοζάνης στο Νιάημερο. Η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη το πρωί η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δήμου Κοζάνης. «Μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων των συναδέλφων μας, προχωρούμε σε κινητοποιήσεις, οι οποίες έχουν τη μορφή τριήμερης κατάληψης σε αμαξοστάσια, γκαράζ και συνεργεία, η οποία κορυφώνεται με πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου και κάθοδο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Καραϊσκάκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Χριστοφορίδης. Οι συμβασιούχοι που θα απολυθούν από τον δήμο Κοζάνης αν εφαρμοστεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέρχονται σε 31, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των σταθερών σχέσεων εργασίας και αντιτάχθηκε στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Συγχρόνως, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιάννης Γρηγοριάδης, δήλωσε πως «οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απαραίτητοι στον τομέα της καθαριότητας».

Στο χώρο του αμαξοστασίου πραγματοποιήθηκε επίσης σύσκεψη της διοίκησης του σωματείου με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου και του προϊσταμένου του Τομέα Καθαριότητας Κώστα Μανθούλη. Οι εργαζόμενοι διατύπωσαν τα αιτήματά τους και ενημέρωσαν τη  δημοτική Αρχή για τις κινητοποιήσεις και το πλαίσιο του αγώνα τους. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Γρηγοριάδης δήλωσε τη συμπαράσταση του δήμου Κοζάνης στον αγώνα των εργαζομένων. Παράλληλα ζήτησε κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Έτσι αποφασίστηκε η έξοδος κάθε μέρα ενός απορριμματοφόρου κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων, προκειμένου να γίνεται η αποκομιδή σε ευαίσθητα σημεία, όπως νοσοκομεία κ.λ.π.

Επίσης, να σημειωθεί ότι με ευθύνη του σωματείου κινήθηκαν τα λεωφορεία που μεταφέρουν παιδάκια σε παιδικούς σταθμούς δημοτικών κοινοτήτων, ενώ λειτούργησε κανονικά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τους αρμόδιους υπαλλήλους να φτάνουν στα χωριά, προσφέροντας την  συνδρομή τους σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιάννης Γρηγοριάδης, δήλωσε ότι «ως δημοτική Αρχή δείξαμε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις μας απέναντι στους συμβασιούχους εργαζόμενους, καθώς δεν σταμάτησε καθόλου η μισθοδοσία τους. Σήμερα δήμος και εργαζόμενοι βρισκόμαστε εν αναμονή των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Χωρίς αυτούς τους εργαζόμενους (σ.σ. που αφορά η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου), είναι αδύνατον να δουλέψει η υπηρεσία μας, άρα χρειαζόμαστε άμεσα προσωπικό, γι’ αυτό και ζητήσαμε 20 θέσεις μόνιμου προσωπικού από το υπουργείο».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Δήμος Γρεβενών: Δωρεάν rapid test κάτω από το Δημαρχείο την Τρίτη 11 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Δήμο Γρεβενών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης ...