Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Σινεμά > «Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – San Francisco» γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

«Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – San Francisco» γράφει ο Φάνης Τοψαχαλίδης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΑυτό το Σάββατο ξεκινάει το φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο με συμμετοχή ταινίας μικρού μήκος από την περιοχή μας. Θεωρώ ότι είναι τεράστια επιτυχία η συμμετοχή σε ένα ονομαστό φεστιβάλ που συμπληρώνει 12 χρόνια συνεχής παρουσίας στα κινηματογραφικά δρώμενα της Αμερικής.  Η ταινία είναι του Νίκου Κούρου με ονομασία “Ευχαριστώ για την αποδοχή”. Είναι μια συνεργασία από παιδιά της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Είμαστε περήφανοι που από τις 240 ταινίες που σταλθήκαν η ταινία βρίσκεται στις 34 που θα προβληθούν. Μπράβο σε όλους και καλή επιτυχία. Πληροφορίες για το φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση http://grfilm.com

 

foto1

Πριν λίγες μέρες η Κινηματογραφική ομάδα της πόλης παρέδωσε εγγράφως το αίτημα της για παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου για μια ημέρα εβδομαδιαίως για προβολές κινηματογραφικών ταινιών. Οι μέρες που προτάθηκαν είναι  Πέμπτη ή Τετάρτη. Να τονίσουμε ότι προβολές γινόντουσαν και πριν το κλείσιμο του πνευματικού για ανακαίνιση με τον κόσμο να αγκαλιάζει την προσπάθεια. Με το κλείσιμο του Πνευματικό και την αλλαγή στην δημοτική αρχή η κινηματογραφική πέρασε σε στάση αναμονής και σχετικής στασιμότητας. Όταν μια ομάδα είναι ζωντανή και ενεργή δεν μπορεί να παραμένει αδρανείς για μεγάλο διάστημα. Έτσι γίνονται όλες οι κινήσεις για την ορθότερη οργάνωση της επόμενης σεζόν που ξεκινάει από το φθινόπωρο. Επίσης οι θερινές προβολές είναι στο τραπέζι και ευελπιστούμε σε βοήθεια από τον δήμο ώστε να απευθυνθούμε σε μεγαλύτερο αριθμό θεατών. Όλα αυτά θα συζητηθούν αυτό το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στο καφέ Θέα. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή  για όλους όσους θα ήθελαν.

 

 

Σήμερα με το τμήμα κινηματογράφου των ΚΔΒΜ θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα της πρακτικής που θα γίνει από όλα τα παιδιά. Το θέμα της ταινίας είναι πειραματικό αλλά με το κέφι και την διάθεση που υπάρχει σίγουρα θα περάσουμε καλά. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε το αποτέλεσμα και ίσως το προβάλλουμε και στην στήλη κάποια στιγμή.

 

Επίσης στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η ταινία που συν-σκηνοθέτησα μαζί με τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη με ονομασία “ΕΠΙΒΟΛΗ 6/9” εύχομαι να έχει μια καλή πορεία όταν ολοκληρωθεί και να ξεπεράσει και αυτή τα Ελληνικά σύνορα.

 

poster

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Η Μουσική Γωνιά του Μίλτου Ηλιάδη στο e-ptolemeos.gr – Massive Attack, Azekel – Ritual Spirit

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: O Παναγιώτης Χατζόπουλος (Πανίκας) από την Πτολεμαΐδα επέστρεψε στον «Πιο αδύναμο Κρίκο» Σε e-shop ...