Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κοζάνη: Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας-«Απαιτούμε να ενταχθούμε σε ειδικό καθεστώς ενίσχυσης»-Συμβολικό άνοιγμα των καταστημάτων VIDEO

Κοζάνη: Κραυγή αγωνίας από τον εμπορικό κόσμο στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας-«Απαιτούμε να ενταχθούμε σε ειδικό καθεστώς ενίσχυσης»-Συμβολικό άνοιγμα των καταστημάτων VIDEO

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜε μεγάλη συμμετοχή, όπως αναμενόταν οι επαγγελματικοί φορείς και εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστα στο δημαρχείο Κοζάνης, προκειμένου να περάσουν την κραυγή αγωνίας τους, για το γεγονός ότι το λιανεμπόριο στην ΠΕ Κοζάνης παραμένει κλειστό.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας έκανε λόγο για αγανάκτηση και απελπισία, λέγοντας πως οι έμποροι με το ζόρι κρατήθηκαν τόσο καιρό, μιας και βλέπουν κλειστά τα καταστήματά τους περισσότερο χρονικό διάστημα από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. «Εϊμαστε η ΠΕ με τα κλειστά καταστήματα το περισσότερο χρονικό διάστημα στην Ευρώπη και αυτό μας φέρνει σε απελπισία. Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης και τα βοηθήματα είναι ελάχιστα, δεν αρκεί ούτε για τα βασικά για να ζήσουμε στις οικογένειές μας. Ελπίζουμε ότι θα βγει κάτι από τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, και με το ψήφισμά μας θέτουμε καίρια αιτήματα για την επιβιωσή μας».

Μάλιστα ζητούν ειδικά μέτρα, ενίσχυση με βάση τον τζίρο του Απριλίου του ’19 όπως και να ενταχθούν σε ειδικό καθεστώς ενίσχυσης για την ΠΕ Κοζάνης, ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν κεφάλαια από το Ταμείο δίκαιης Μετάβασης και τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Επίσης, τόνισαν πως έχουν τη διαβεβαίωση πως θα έρθουν εντός της εβδομάδας κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή για να λάβουν τις απαντήσεις για τα κρούσματα, λέγοντας ακόμη πως το λιανεμπόριο δεν φταίει για τη μετάδοση.

Επίσης, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά σήμερα συμβολικά, με τα φώτα ανοιχτά, για να περάσουν μήνυμα διαμαρτυρίας, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ιδίων και του κόσμου.

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν: Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντρο-Δυτικής Μακεδονίας Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ν. Κοζάνης Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας Εμπορικός Σύλλογος Αιανής Εμπορικός Σύλλογος Σερβίων Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού Εμπορικός Σύλλογος Σιάτιστας Σύνδεσμος Καφετεριών και Εστίασης Κοζάνης «Ερμής» Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Δυτικής Μακεδονίας Σωματείο κουρέων κομμωτών Κοζάνης Σωματείο χωρών Εστίασης Εορδαίας Σύλλογος κομμωτών Εορδαίας Ένωση Ραδιοταξί Εορδαίας Σύλλογος Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Ν. Κοζάνης Σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης «Άγιος Χριστόφορος» Σωματείο ΤΑΞΙ Κοζάνης My taxi .

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 2.472 νέα κρούσματα σήμερα Σάββατο- Υψηλά και πάλι τα νούμερα στην Π.Ε. Κοζάνης- Πόσα εντοπίζονται στη Δ. Μακεδονία

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 8 θάνατοι ενώ 133 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ...