Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Κοζάνη: Έφτιαξε το 1ο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο της Ελλάδας

Κοζάνη: Έφτιαξε το 1ο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο της Ελλάδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το πρώτο ηλεκτρικό τετράτροχο ποδήλατο στην Ελλάδα είναι γεγονός και κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Κοζάνη από τον 52χρόνο ηλεκτρολόγο μηχανικό Δημήτρη Γκλούμπο. Στην περίοδο της καραντίνας, σε μια περιοχή επιβεβαρημένη από τον κορονοϊό, ο κος Γκλούμπος είδε την κατάλληλη συγκυρία για να δημιουργήσει κάτι νέο, καινοτόμο και 100% οικολογικό!

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη για το τεχνολογικό του δημιούργημα, το οποίο εντάσσεται στην προσπάθεια για πιο καθαρές πράσινες πόλεις και την υγιεινή διαβίωση των πολιτών, όπως είπε. Το όνομά του είναι «Bike-1» και κατασκευάστηκε στην διάρκεια της δεύτερης και τρίτης καραντίνας.

Όπως εξηγεί, πρόκειται για «ένα τετράτροχο ποδήλατο, που φέρει μπαταρία λιθίου η οποία φορτίζει με την ίδια διαδικασία των ηλεκτρικών οχημάτων και εναλλακτικά με το συνεχές πεντάλ του ποδηλάτη, κάτι που το κάνει ιδανικό και για τους… ντελιβεράδες! Mπορεί να μεταφέρει σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί πίσω από το ανακλινόμενο κάθισμα του αναβάτη αντικείμενα βάρους 30 κιλών και όγκου έως 0,4 κ.μ. Το μήκος του τετράτροχου είναι 1,8 μ., το πλάτος του 0,90 μ., το ύψος του 1,47 μ., ενώ ζυγίζει περί τα 120 κιλά.

Το τετράτροχο ποδήλατο διαθέτει 7 ταχύτητες, σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους τέσσερις τροχούς, ψηφιακό πλοηγό για την κίνηση στην πόλη, τιμόνι ποδηλάτου, ηλεκτρικά συστήματα φωτισμού, καθρέπτες, ηχεία για μουσική και ανοικτή επικοινωνία κ.λπ.».

Το ποδήλατο “πιάνει ταχύτητες” μέχρι 30 χλμ, ενώ έχει και υαλοκαθαστήρες! Σημαντικό είναι ότι η μπαταρία του έχει αυτονομία περίπου μιας ώρας και δεν χρειάζεται να βγάλει κάποιος άδεια για να το αποκτήσει.

Πηγή: https://debater.gr/

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΑΠΟ ΤΑ parapolitika.gr ΕΔΩ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...