Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη : “Το έπος του ‘40 και οι Έλληνες λογοτέχνες”. Αφιέρωμα του Δήμου Κοζάνης και της Βιβλιοθήκης

Κοβεντάρειος Βιβλιοθήκη : “Το έπος του ‘40 και οι Έλληνες λογοτέχνες”. Αφιέρωμα του Δήμου Κοζάνης και της Βιβλιοθήκης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Ένα βίντεο- αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου και το έπος του ‘40 ετοίμασε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το οποίο φέρει τον τίτλο “Το έπος του ‘40 και οι Έλληνες λογοτέχνες”.

Το αφιέρωμα δεν υποκαθιστά φυσικά τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου, ο οποίος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τον καθιερωμένο τρόπο, αλλά είναι μια προσπάθεια να θυμηθούμε ξανά μια τόσο ξεχωριστή και σημαντική σελίδα της ιστορίας μας.  

Το βίντεο ξεκινά με τους στίχους που έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς στις 1 Νοεμβρίου του 1940 για να ενθαρρύνει την νεολαία της εποχής που πολεμούσε ήδη στα βουνά της Πίνδου και εμπεριέχονται αποσπάσματα από τα μανιφέστα που συνέταξαν και συνυπέγραψαν όλοι οι σημαντικοί λογοτέχνες της εποχής, μέσα απ’ τα οποία φαίνεται καθαρά η ομοψυχία των Ελλήνων και η αποφασιστικότητα τους να αποκρούσουν τους εισβολείς, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και στο πεδίο της μάχης.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία διαμαρτυρίας για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή νεολαίας πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία διαμαρτυρίας για την ανεξέλεγκτη ...