Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κωστής Χατζηδάκης: «Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε τη Δυτική Μακεδονία- Την έχουμε στην καρδιά μας- Μας βοηθήσατε, θα σας στηρίξουμε- Κατέληξε βαρίδι ο λιγνίτης- Η μετάβαση θα είναι απολύτως δίκαιη»

Κωστής Χατζηδάκης: «Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε τη Δυτική Μακεδονία- Την έχουμε στην καρδιά μας- Μας βοηθήσατε, θα σας στηρίξουμε- Κατέληξε βαρίδι ο λιγνίτης- Η μετάβαση θα είναι απολύτως δίκαιη»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

«Να μη μας βάζουν τόσο χαμηλά το πήχη, θα τον περάσουμε με χαρακτηριστική άνεση. Όσοι έχουν αμφιβολίες ας κάνουν υπομονή μερικές ώρες. Αφού παρουσιάσουμε τις απόψεις μας τότε θα μας κρίνετε».

Με τα συγκεκριμένα λόγια ο Υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, δεσμεύτηκε πως αύριο Σάββατο στην ημερίδα της Πτολεμαΐδας, θα αναλύσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δίκαιη μετάβαση προμηνύοντας συγκεκριμένες ανακοινώσεις που θα κάνουν πολλούς να αλλάξουν γνώμη:

«Προσωπικό στοίχημα να πάει καλά η απολιγνιτοποίηση στη Δυτική Μακεδονία. Αφού εγώ το ανακοίνωσα εγώ θα πάρω και πάνω μου την ευθύνη για να έχουμε δίκαιη μετάβαση και εγγυώμαι εγώ και ο πρωθυπουργός ότι θα την έχετε», είπε ο Υπουργός.

«Όλοι μαζί θα εξασφαλίσουμε το μέλλον που αξίζει στη Δυτική Μακεδονία», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο και την εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, προσθέτοντας πως η απολιγνιτοποίηση είναι ένας άξονας της μεγάλης προσπάθειας για την ανάταξη της ΔΕΗ και της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα θύμισε πως ουσιαστικά η απολιγνιτοποίηση έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια:

«Η απολιγνιτοποίηση είχε ξεκινήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια και είχε προχωρήσει γιατί οι μονάδες έκλειναν και η εξόρυξη λιγνίτη περιοριζόταν. Απλώς σε αυτή τη φάση πέρα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας υπάρχει η εξέλιξη των πραγμάτων διεθνώς που δεν υπήρχε παλαιότερα».

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις υποστήριξε πως ο λιγνίτης κατέληξε από «διαμάντι και πετράδι να γίνει βαρίδι», λέγοντας πως μόνο από τη χρήση του η ΔΕΗ μπαίνει μέσα πολλά εκατομμύρια ευρώ.

«Δεν μας έπιασε διάθεση να γίνουμε δυσάρεστοι με τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας», συνέχισε ο Υπουργός Ενέργειας, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο για να αντιμετωπίσει δραστικά το θέμα της ΔΕΗ.

«Το πρώτο πράγμα που είπαμε και μας ενδιαφέρει είναι η Δυτική Μακεδονία και το είπαμε σε μεγάλο επενδυτή από το εξωτερικό. Το είπα και σε επενδυτή στην Ελλάδα. Όσο σημαντικό είναι για εσάς είναι και για εμάς», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δημιουργώντας ιδιαίτερα ερωτηματικά για τις αυριανές του ανακοινώσεις.

«Θα εργαστούμε για το σύνολο της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, δεν είναι λόγια και συνθήματα είναι λόγος τιμής. Θα είμαστε εδώ και θα συνεργαζόμαστε με τους πάντες έτσι ώστε να γίνει η μετάβαση με τον ομαλότερο τρόπο.

Δεν μπορεί να έχει μόνο μια λιγντική ταυτότητα η περιφέρεια αυτή. Σε αυτή την περιφέρεια έχει μια σειρά από άλλες δραστηριότητες. Δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τις υπόλοιπες ελληνικές περιφέρειες, μπορείτε να μπείτε στην πρωτοπορία.

Την περιφέρεια την έχει ο πρωθυπουργός στην καρδιά του. Μας στηρίξατε εσείς θα σας στηρίξουμε και εμείς», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Λίγο πριν είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του, τονίζοντας πως δεν μπορούν να κουνάνε το χέρι στη ΝΔ ως εισαγγελείς αυτοί που οδήγησαν τη ΔΕΗ στο χείλος του γκρεμού.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ξεκινάει από αύριο η μεταφορά ασθενών από την Παθολογική του Μαμάτσειου στη «Euromedica» – Λ. Πελτέκης (επιστημονικός Δ/ντης): «Συστράτευση για το κοινό καλό» -VIDEO από το Top Channel

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ξεκινάει από αύριο Τετάρτη η αποσυμφόρηση του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, μιας και μετά από σχετική σύμβαση που υπογράφηκε ...