Εδώ και εβδομάδες, λένε πηγές του ethnos.gr, στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για την τακτική ενημέρωση για τον κορονοϊό.
Τα αιτήματα
Όπως έλεγαν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εδώ και καιρό ήθελαν να περιορίσουν τον αριθμό των ενημερώσεων, ώστε να δοθεί και το σήμα ότι η χώρα επιστρέφει σιγά – σιγά στην κανονικότητα. Άλλωστε σχεδόν όλα τα μέτρα έχουν πια αρθεί, ενώ όλοι στοχεύουν στον τουρισμό. Άποψη που συμμεριζόταν και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές.
Όσοι εισηγούνταν να περιορισθούν οι διαδικτυακές ενημερώσεις, υποστήριζαν ότι μπορεί τελικά να βλάψουν και τον τουρισμό καθώς η χώρα δείχνει να είναι ακόμη σε πανδημική εγρήγορση, την ώρα όμως που η επιδημία κάμπτεται καθημερινά.
Ωστόσο η άποψη αυτή που είχε διατυπωθεί εδώ και καιρό δεν έβρισκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό υποστηρίζουν καλά γνωρίζοντες στο ethnos.gr, καθώς ο Κ.Μητσοτάκης ήθελε να υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία ώστε να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι αποκρύπτει λεπτομέρειες από τη διαχείριση της πανδημίας.
Το «κούρεμα»
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η ενημέρωση θα γίνει ξανά την επόμενη Πέμπτη και όχι την Παρασκευή, μέχρι να καταργηθεί πλήρως και να επανέλθει εάν κριθεί απαραίτητο από τον Σεπτέμβριο. Η κατάργηση προβλέπεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο θα διατηρηθεί η ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα της ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους για τα ζητήματα του εμβολιασμού, η οποία αναμένεται να περιορισθεί σε μία ημέρα την εβδομάδα.
Εξάλλου και τα νούμερα τηλεθέασης κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων είναι εξαιρετικά χαμηλά σε σύγκριση με το παρελθόν που εμφανιζόταν και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, γεγονός που ενισχύει τη επιχειρηματολογία όσων θέλουν να καταργηθεί πριν έρθει ο Ιούλιος.
Να υπενθυμιστεί ότι η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά και τους επιστήμονες Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 18:00.
πηγή :ethnos.gr