Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κοντοζαμάνης από το Μποδοσάκειο για το αν ένα από τα νοσοκομεία της ΠΕ θα γίνουν COVID: «Είναι ένα από τα σενάρια» – «Μας προβληματίζει η κατάσταση στην περιοχή»

Κοντοζαμάνης από το Μποδοσάκειο για το αν ένα από τα νοσοκομεία της ΠΕ θα γίνουν COVID: «Είναι ένα από τα σενάρια» – «Μας προβληματίζει η κατάσταση στην περιοχή»

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για ένα νοσοκομείο που στάθηκε στην πανδημία, εξακολουθεί να στέκεται και θα σταθεί άψογα όλο το διάστημα, έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι.

Ο υπουργός, που συνοδευόταν από κλιμάκιο, είχε νωρίτερα βρεθεί και στην Κοζάνη, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας τοπικά, όπου παρατηρείται έξαρση.  Τον κ. Κοντοζαμάνη υποδέχθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου καθώς και γιατροί και προσωπικό.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κοντοζαμάνης στάθηκε στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, λέγοντας πως: «Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας. Το Νοσοκομείο έχει σταθεί, στέκεται και θα σταθεί άψογα όλο το διάστημα της πανδημίας. Είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου, για να συζητήσουμε πως θα πορευτούμε το επόμενο χρονικό διάστημα δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή. Έχουμε πει από την πρώτη μέρα της πανδημίας ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν έχει τελειώσει, έχουμε λίγο δρόμο ακόμα».

Ο υπουργός προσέθεσε πως υπάρχουν δύο όπλα για να βγούμε νικητές σε αυτή την περιπέτεια: Το πρώτο είναι ο εμβολιασμός και το δεύτερο η πιστή τήρηση των μέτρων που έχει αποφασίσει η Πολιτεία.

Αναφορικά με το τι θα γίνει τοπικά, ως προς τα νοσοκομεία και αν ένα από τα δύο νοσοκομεία θα γίνουν αποκλειστικά για νοσηλεία περιστατικών covid, ο υπουργός αρκέστηκε να απαντήσει πως: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια, θα τα δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες, δεν θέλω να προκρίνω κάτι, είναι ένα από τα σενάρια».

Ερωτηθείς για τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, ο υπουργός έκανε εκ νέου έκκληση για συμβολή ιδιωτών στο ΕΣΥ, λέγοντας: «Το σύστημα υγείας είναι ενιαίο. Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Κάνουμε έκκληση ιδιώτες γιατροί να συνεργαστούν με το ΕΣΥ προκειμένου να ενισχύσουν το προσωπικό των Νοσοκομείων».

Είπε, επίσης, ότι τον προβληματίζει η κατάσταση στην ΠΕ Κοζάνης, και ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, και ανάλογα θα αποφασίσουν. Τέλος ερωτηθείς αν μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα, τοπικά, απάντησε πως «ανταπεξέρχεται με πληρότητα και επάρκεια».

Τι απάντησε ο Υπουργός στους συμβασιούχους της Κοινωφελούς

Στην είσοδο του νοσοκομείου υποδέχθηκε τον υπουργό ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πρόεδρος του συλλόγου συμβασιούχων εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας στο Μποδοσάκειο, ζητώντας από τον υπουργό να μεριμνήσει για τη μονιμοποίησή τους. Πρόκειται για 17 εργαζόμενους στο Μποδοσάκειο και 4000 πανελλαδικά. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, οι εργαζόμενοι με το πρόγραμμα αυτό, αλλά και πριν το ξέσπασμα της πανδημίας έδιναν τη μάχη για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, τονίζοντας πως: «Ειδικά μετά το ξέσπασμα στη πρώτη γραμμή μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας εργαστήκαμε πολύ σκληρά για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού. Αυτό που περιμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αναγνωρίσει αυτή τη προσπάθεια που κάναμε μαζί με τους συναδέλφους μας και να προχωρήσει στο πάγιο αίτημα στην μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου δηλαδή στη μονιμοποίησή μας. Ρωτάμε λοιπόν τη κυβέρνηση μέσω εσάς τι προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να έχουμε και εμείς μόνιμη και σταθερή εργασία».

Από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε πως προσπαθούν προς αυτή την κατεύθυνση, σημειώνοντας πως:  «Έχουμε αναγνωρίσει τη προσφορά σας γιατί όταν αναλάβαμε δώσαμε παράταση στο πρόγραμμα και το κάναμε ξανά στη συνέχεια και προσπαθούμε να βρούμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα αυτό και δουλεύουμε σε αυτή τη κατεύθυνση και όταν είμαστε έτοιμοι θα σας το ανακοινώσουμε. Κοιτάξτε το ΕΣΥ έχει σίγουρα την ανάγκη της προσφορά σας. Έχουμε χρόνο όμως μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις να το εξετάσουμε καλύτερα».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τι έδειξαν τα 437 rapid test που έγιναν σήμερα στο ΛΚΔΜ

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Παρά τη χαλαρότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, στο εργάσιμο τριήμερο που ακολούθησε, φάνηκε ...