Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > «Κόκκινος» εφιάλτης για την Π.Ε. Κοζάνης- Βρετανική μετάλλαξη και σχολεία εκτινάσσουν τους δείκτες των κρουσμάτων

«Κόκκινος» εφιάλτης για την Π.Ε. Κοζάνης- Βρετανική μετάλλαξη και σχολεία εκτινάσσουν τους δείκτες των κρουσμάτων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στην επικίνδυνη ζώνη της επιβολής μέτρων κινείται τις τελευταίες ώρες η Π.Ε. Κοζάνης, με την καθημερινή εξέλιξη της πανδημίας και τα ποιοτικά στοιχεία τα οποία διαθέτουν οι ειδικοί, να στέλνουν αρνητικά μηνύματα όσο πλησιάζουν οι ανακοινώσεις της Παρασκευής από το Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση στην περιοχή, ξεκαθαρίζοντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για όλη την Επικράτεια, ενώ συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή προς πάσα κατεύθυνση.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Δήμο Κοζάνης που μέσα σε λίγες μέρες από το «πράσινο» επίπεδο ξεπέρασε το δεύτερο μισό του «πορτοκαλί» επιπέδου, οδεύοντας επικίνδυνα προς το «κόκκινο», αλλά το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή της Εορδαίας, δημιουργούν αρνητικά δεδομένα για την Π.Ε. Κοζάνης, η οποία δεν αποκλείεται να τεθεί στο σύνολό της σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων.

Τις τελευταίες ημέρες, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, έχει στα χέρια του στοιχεία και εισηγήσεις για την επιβολή μέτρων σε σχολεία της περιοχής, όπου παρατηρείται έντονο πρόβλημα, ενώ όπως τόνισε στη χθεσινή του συνέντευξη στο top channel, θα ζητήσει από τον Νίκο Χαρδαλιά, αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων σε συγκεκριμένους οικισμούς κυρίως στην Εορδαία.

Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο αυξάνει την ανησυχία των ειδικών είναι η εμφάνιση της λεγόμενης βρετανικής μετάλλαξης σε κρούσματα της Π.Ε. Κοζάνης, γεγονός που επιβεβαίωσε ο μικροβιολόγος, Βαγγέλης Καζάκος, μιλώντας επίσης στο δελτίο του top channel, όπου τόνισε πως στα δείγματα που ελέγχει τις τελευταίες ημέρες στο εργαστήριό του το 70-80% αυτών εμφανίζουν τέτοια στοιχεία.

Ζήσης Πιτσιάβας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Πτολεμαΐδα: Μέχρι και τη Μ. Παρασκευή η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης – Υψηλή η ζήτηση από καταναλωτές – Τι ισχύει με τη τιμή και οι εκτιμήσεις για τον επόμενο χειμώνα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή θα συνεχίζεται η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά όλης της χώρας, όπως και ...