Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κλήρος και λαός τίμησαν τα 50 χρόνια ιεροσύνης του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου

Κλήρος και λαός τίμησαν τα 50 χρόνια ιεροσύνης του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Την επέτειο των 50 χρόνων της ιεροσύνης και της πνευματικής προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεοκλήτου τίμησαν σήμερα, σε ειδική εκδήλωση, κλήρος και λαός της μητροπολιτικής περιφέρειας.

Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη συγκινησιακή φόρτιση, όπου όλοι οι παριστάμενοι απέδωσαν την προσήκουσα τιμή στον ποιμενάρχη μας. Έναν αρχιερέα που διακρίνεται για την εκκλησιαστική και την κοινωνική προσφορά του και διαποιμαίνει την Μητρόπολη του με σύνεση, εκκλησιαστικό ήθος και περισσή αγάπη και συγκατάβαση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Φλώρινας και προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Βοσκόπουλου και την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των συνδιοργανωτών, επίσημων φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Συνδιοργανωτές ήταν οι: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Δήμος Αμυνταίου, Δήμος Εορδαίας, Δήμος Πρεσπών, Δήμος Φλώρινας και Δήμος Έδεσσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Βυζαντινή Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλώρινας «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος), της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας (Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος) και του εκπροσώπου του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Πρωτοσύγκελου Αρχιμαδρίτη Νικηφόρου Μανάδη, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα της Επιστασίας της Μοναστικής Κοινότητας του Αγίου Όρους, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ, του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team