Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Ενέργεια > Κλείδωσε η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες στις Βρυξέλλες – Ποιες μονάδες περιλαμβάνει – Τι θα συμβεί με τις παλιές μονάδες της ΔΕΗ

Κλείδωσε η συμφωνία για τις λιγνιτικές μονάδες στις Βρυξέλλες – Ποιες μονάδες περιλαμβάνει – Τι θα συμβεί με τις παλιές μονάδες της ΔΕΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Λευκός καπνός βγήκε στις Βρυξέλλες, τουλάχιστον για τις προς πώληση μονάδες, κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ, κυβέρνηση και DG Comp κατέληξαν σε οριστική συμφωνία που τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των δανειστών και περιλαμβάνει τη λίστα με τις τέσσερις λιγιτικές μονάδες της ΔΕΗ, δηλαδή τη Μελιτη-1, την αδεια για τη Μελίτη-2 συν τις δύο μονάδες του σταθμού της Μεγαλόπολης.

Νωρίτερα σήμερα, την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της τεχνικής διαπραγμάτευσης που διεξάγεται στις Βρυξέλλες σχετικά με την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είχε εκφράσει ο υπουργός ΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου του ΙΕΝΕ. Ο ίδιος εκτίμησε ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να επικυρωθεί και με τους θεσμούς.

Θυμίζουμε ότι τετραμελής αντιπροσωπεία στελεχών του υπουργείου ενέργειας υπό το γενικό γραμματέα Μιχάλη Βερροιόπουλο μετέβη στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το επίμαχο αυτό θέμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι σαφές τι ανταπόκριση είχαν τα υπόλοιπα ελληνικά αιτήματα, δηλαδή αν αυξηθούν οι ώρες λειτουργίας από 17.500 σε 32.000 για τους παλαιούς σταθμους του Αμύνταιου και της Καρδιάς, καθώς και να επανεξεταστούν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για λήψη διαρθρωτικών μέτρων, δηλαδή για πώληση μονάδων, κάτι που ούτως η άλλως προβλέπει το μνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ…..

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team