Αρχική > Ελλάδα > Κοινωνικό μέρισμα 2017: Ποιοι το δικαιούνται ποιοι θα το πάρουν

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Ποιοι το δικαιούνται ποιοι θα το πάρουν

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Τσίπρας: 1,4 δισ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα φέτος Δείτε ποιοι θα το πάρουν αναλυτικά. Πίνακες με τα ποσά

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Ποιοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος – Πώς μοιράζεται το 1,4 δισ. ευρώ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας – Άνεργοι, φτωχοί και υψηλοσυνταξιούχοι οι ωφελημένοι

Έκτακτη ενίσχυση ύψους 720 εκατομμυρίων ευρώ προς 3,4 εκατομμύρια πολίτες, 315 εκατομμύρια ευρώ προς συνταξιούχους ως επιστροφή της παράνομης παρακράτησης εισφορών υγείας προς τους συνταξιούχους, αλλά και 360 εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη των Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ συγκροτούν το φετινό κοινωνικό μέρισμα, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Με αιχμές για τις offshore εταιρείες και την “πολιτική και επιχειρηματική ελίτ” που έριξε το βάρος της κρίσης στην υπόλοιπη κοινωνία, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πού θα κατευθυνθούν φέτος τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ του κοινωνικού μερίσματος.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, “720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας” και ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα της εβδομάδας, ώστε το μέρισμα να κατατεθεί τον Δεκέμβριο. Επίσης, “315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων”, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας, μάλιστα, πως “η επιστροφή θα υλοποιηθεί τη μέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου”. “Τέλος, από το συνολικό ποσό των 1,4 δισ. θα δοθούν 360 εκατομμύρια στη ΔΕΗ, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Αναλυτικά παραδείγματα για το κοινωνικό μέρισμα

Σε ό,τι αφορά στην έκτακτη επιστροφή σε ασθενέστερα και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, ο πρωθυπουργός έδωσε και αναλυτικά παραδείγματα, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή τη φορά η κυβέρνηση είναι “καλύτερα προετοιμασμένη” και θα διανεμηθούν χρήματα με εισοδηματικά κριτήρια.

“Τα εισοδηματικά κριτήρια αφορούν μονοπρόσωπα νοικοκυριά με ύψος εισοδήματος μέχρι 9.000 ευρώ και πολυπρόσωπα με ανώτατο όριο τα 18.000 ευρώ. Τα εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 25% για κάθε παιδί. Ενώ παράλληλα, δικαιούχοι θα είναι και όσων τα νοικοκυριά διαθέτουν ακίνητη περιουσία με ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 180.000 ευρώ”, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, που έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα:

“Για οικογένειες με δύο παιδιά,

για εισόδημα 6000 ετησίως θα δοθεί ενίσχυση 900 ευρώ,

για εισόδημα 12.000, ενίσχυση 700 ευρώ και

για εισόδημα 18.000 ενίσχυση ύψους 500 ευρώ.

Για ένα νοικοκυριό που αποτελείται από ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά,

για εισόδημα 4500 ευρώ θα δοθεί ενίσχυση 675 ευρώ,

για εισόδημα 9000 ευρώ, ενίσχυση 525 ευρώ

και για εισόδημα 13.500, ενίσχυση 375 ευρώ.

Ενώ και για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά,

για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα 3000 ευρώ, δίδεται ενίσχυση 450 ευρώ

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ..

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: e-ptolemeos team