Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ η αδιαφορία της κυβέρνησης – Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κίνδυνος για το ΙΓΜΕ η αδιαφορία της κυβέρνησης – Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Ενέργειας, προχώρησαν στη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαρτίου, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε μαρασμό το Ινστιτούτο. Επίσης, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν συμβολική λειτουργική κατάληψη του κτηρίου των κεντρικών υπηρεσιών στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ καλούμαστε για μια ακόμη φορά με τους αγώνες μας να διατηρήσουμε το Ινστιτούτο ανοιχτό και βιώσιμο τώρα και στο μέλλον προς όφελος της Κοινωνίας και του Τόπου, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων, το οποίο οργανώνει τις κινητοποιήσεις, επισημαίνοντας: «Ο εμπαιγμός για την ύπαρξη του ΙΓΜΕ συνεχίζεται από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΝ  και γενικότερα της Κυβέρνησης. Αν και υπόσχονται για την ανάπτυξη της χώρας ενίσχυση του ΙΓΜΕ, στην πράξη το αφήνουν να μαραζώνει, με την πλέον επικίνδυνη γραφειοκρατική διαχείριση της λειτουργίας του, συστηματικά όμως με μια απαξιωτική πολιτική, αφού:

-Δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση και ανανέωση προσωπικού που είναι πλέον στα όριά του, με τον μικρότερο αριθμό εργαζομένων (203) των τελευταίων 40 ετών, με μέσο όρο ηλικίας των εργαζομένων που ήδη ξεπέρασε τα 61 έτη!

Καθυστερεί ή έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει εντός του 2016.

Καθυστερούν οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε ΣΕΟΧ που είναι απαραίτητοι για τα έργα αυτά για τα επόμενα 3-7 χρόνια.

Καθυστερεί επικίνδυνα η εκταμίευση του Τακτικού Προϋπολογισμού για το 2017, ενώ δεν εκταμιεύεται ούτε καν η έκτακτη χρηματοδότηση του 1 εκ €, την οποία από το 2016 είχε δεσμευθεί το Υπουργείο Οικονομικών για οφειλές σε δικαιούχους από δικαστικές αποφάσεις.

Δεν δίνεται λύση για τις αποζημιώσεις αποχώρησης λόγω της κατάργησης του ασφαλιστηρίου συμβολαίου της ΕΘΝΙΚΗΣ, μέσω εξωδικαστικής διαπραγμάτευσης που πρότειναν οι εργαζόμενοι και αποδέχτηκε στα λόγια το ΥΠΕΝ.

Δεν δίνεται λύση σε κανένα εργασιακό ζήτημα που είναι συνδεδεμένα με την σωστή λειτουργία του Ινστιτούτου (εκτός έδρας, συμβόλαιο ασφάλισης κινδύνων & υγείας, ή την αποκατάσταση της παράνομης στέρησης του ανθυγιεινού επιδόματος κ.α.) ούτε καν στη νομικά διαπιστωμένη πρόσθετη παρακράτηση 25% από τους μισθούς των εργαζόμενων, συρρικνώνοντας έτσι τους ήδη πετσοκομμένους τους μισθούς.

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά τα προβλήματα, ο …«πρώτη φορά αριστερός» Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται να λυθούν τα παραπάνω σοβαρά ζητήματα για το ΙΓΜΕ, αλλά φτάνει και στο σημείο να αρνείται να καταβάλει το βοήθημα για τα έξοδα κηδείας στην οικογένεια αιφνιδίως θανόντα εν ενεργεία συναδέλφου μας, εκφράζοντας το πιο αποκρουστικό και απάνθρωπο πρόσωπο μιας τροϊκάνικης πολιτικής ξεπερνώντας σε σκληρότητα όλους τους προκατόχους του που το χορηγούσαν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Να τον χαίρονται οι πολιτικοί του προϊστάμενοι που αν και όφειλαν να γνωρίζουν την ενεργή συμβολή του στις σχεδιαζόμενες ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ της περιόδου 2011-2012, με την θέση του  Αντιπροέδρου της Διοίκησης που επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, όπου μεθόδευσε και συνυπέγραψε τη διάλυση του ΙΓΜΕ, τώρα τον στηρίζουν στην εφαρμογή της πιο άγριας αντεργατικής πολιτικής. Άξιος ο μισθός του!».

Τέλος, το σωματείο εργαζομένων καλεί σε συμπαράσταση όλη την Εργατική Τάξη, καθώς και την Επιστημονική Κοινότητα, «στηρίζοντας τον αγώνα μας για την ουσιαστική ανασύσταση και συνέχιση του ΙΓΜΕ».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας