Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κι άλλη ψηφοφορία έχασε ο Νίκος Σαρρής – Έμεινε μόνος του αυτή τη φορά

Κι άλλη ψηφοφορία έχασε ο Νίκος Σαρρής – Έμεινε μόνος του αυτή τη φορά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Την «έγκριση νέας πρότασης του Επιμελητηρίου Κοζάνης για υποβολή στην πρόσκληση 89 της ΠΔΜ», εισηγήθηκε ο Νίκος Σαρρής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, με το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της πρόσκλησης της επεισοδιακής συνεδρίασης της 27ης Μαΐου (διαβάστε εδώ).
Επειδή το θέμα συζητήθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να παρθεί απόφαση καθώς η διαδικασία ξέφυγε, ζητήθηκε από τα μέλη να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 29/5. Στην ψηφοφορία αυτή, ο μόνος που καταψήφισε την εισήγηση ήταν ο Νίκος Σαρρής, ο οποίος τεκμηριώνοντας την αρνητική του ψήφο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «δεν συμφωνώ με την εκπρόθεσμη υποβολή των τεχνικών δελτίων της πρότασης και με τη μη έγκυρη ενημέρωση του Δ.Σ. σχετικά με το αντικείμενο των τεχνικών δελτίων της πρότασης», επικαλούμενος ότι η πρόταση δεν είχε προέγκριση από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η αλήθεια όμως είναι, πως το γεγονός της απουσίας της προέγκρισης ήταν σε γνώση του, και μάλιστα κατά την εισήγηση του στη δημόσια συνεδρίαση της Τετάρτης ζήτησε από μικροφώνου από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λυσσαρίδη να διερευνήσει την παράκαμψη αυτού του σκοπέλου. Είναι άγνωστος ο πραγματικός λόγος που ο Πρόεδρος προέβη σε αυτή την αψυχολόγητη ενέργεια, και γεννά τεράστια ερωτηματικά για τον τρόπο που σκέπτεται και δρα σε τόσο μεγάλης σημαντικότητας δημόσια έργα.
Βέβαια, το μείζον θέμα που προκύπτει, είναι ότι στην ψηφοφορία ο Νίκος Σαρρής ήταν ο μόνος που μειοψήφισε. Αφενός έχασε μία ακόμα ψηφοφορία από τις πολλές που έχει χάσει στο διάστημα που διατηρεί με νύχια και με δόντια την προεδρία. Αφετέρου, έμεινε μόνος του, αφού τα μέλη του συνδυασμού του ψήφισαν θετικά στην πρόταση της υποβολής! Το αστείο δε του πράγματος, είναι πως ο κ. Σαρρής καταψήφισε τη δική του εισήγηση!!
.
Την ίδια στιγμή, εξελίσσεται και το άλλο καυτό θέμα των ημερών, η αποτυχία δηλαδή του Προέδρου να «περάσει» δίχως σαφή απόφαση από κάποιο από τα όργανα του Επιμελητηρίου, την έγκριση υποβολής πρότασης από το ΕΒΕ, σε πρόγραμμα με προϋπολογισμό 800.000,00 ευρώ. Μία πράξη της οποίας η νομιμότητα ερευνάται. Όπως είναι γνωστό, η συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης διακόπηκε μετά τις αποδοκιμασίες από 8 εκ των 10 παριστάμενων μελών του ΔΣ, λόγω των χειρισμών του Προέδρου κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.
Από εκεί και πέρα, έγινε προσπάθεια να συγκλιθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για την Πέμπτη 29 ή την Παρασκευή 30 Μαΐου, ώστε τελικά να πειστεί το σώμα να πάρει απόφαση, και τελικά να μπορέσει να υποβληθεί το περίφημο πρόγραμμα έστω και την τελευταία στιγμή.
Όμως, φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τις απαιτούμενες 8 υπογραφές μελών του ΔΣ που χρειάζεται το αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αρχίζουν να υπάρχουν επιπλέον διαρροές από το συνδυασμό του, που προδηλώνουν την απώλεια της εμπιστοσύνης στον Νικο Σαρρή, ακόμα και της ίδιας του της ομάδας.
Ο Νίκος Σαρρής, δεν κατάφερε να αποσπάσει τη θετική απάντηση από την ομάδα του, και πλέον δεν μπορεί ούτε να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο, για ένα θέμα τόσο έκτακτο όπως το παραπάνω. Τα περιθώρια στενεύουν όλο και παραπάνω, με την μεγάλη πλειοψηφία πλέον του σώματος να λέει προς όλες τις κατευθύνσεις πως «δεν πάει άλλο».
Εν αμφιβόλω τίθεται επίσης, η συνεργασία και η εμπιστοσύνη μεταξύ του Προέδρου Νίκου Σαρρή και της Περιφερειακής Αρχής. Τα πρώτα σύννεφα έγιναν ορατά και δημόσια, όταν κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης αφέθηκαν αιχμές εκατέρωθεν για την κωλυσιεργία στη δημιουργία του νέου φορέα για το Εκθεσιακό Κέντρο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team