Αρχική > Slider > Κατηγορηματικό «ναι» από Γκανάτσιο στη συγχώνευση Πανεπιστημίου –ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Θετικά το βλέπει ο Τουρλιδάκης

Κατηγορηματικό «ναι» από Γκανάτσιο στη συγχώνευση Πανεπιστημίου –ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Θετικά το βλέπει ο Τουρλιδάκης

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Οι δύο πρυτάνεις συμμετέχουν στην επιτροπή που σύστησε ο υπουργός Παιδείας

Ξεκινά και επισήμως ο διάλογος για την  συγχώνευση των δύο ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με απόφασή του στις 29 Δεκεμβρίου συγκρότησε την αρμόδια επιτροπή, η οποία καλείται να διερευνήσει τις μορφές συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Με δηλώσεις τους στο «eptolemeos.gr» οι πρυτάνεις του ΤΕΙ Στέργιος Γκανάτσιος και του Πανεπιστημίου Αντώνης Τουρλιδάκης, δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε έναν γόνιμο διάλογο με στόχο το αμοιβαίο όφελος των δύο ιδρυμάτων, με τον πρώτο να καθιστά σαφές ότι τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού ιδρύματος στην περιοχή και με τον δεύτερο να αφήνει να εννοηθεί ότι είναι υπέρ της συγχώνευσης. Στην επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός Παιδείας, συμμετέχουν από τρεις εκπρόσωποι του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου και τρεις του υπουργείου.

Ειδικότερα, η επιτροπή αποτελείται από τούς:

  1. Αντώνιο Τουρλιδάκη του Αναστασίου,   Καθηγητής, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Θεόδωρο Θεοδουλίδητου Παύλου,  Καθηγητής, Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  3. Αικατερίνη Δημητριάδου του Παρασκευά,   Καθηγήτρια, Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
  4. Νικόλαο Ασημόπουλοτου Δημητρίου,   Καθηγητής, π. Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
  5. Στέργιο Γκανάτσιοτου Σταύρου,   Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
  6. Παρασκευή Μητλιάγκατου Γεωργίου,  Καθηγήτρια, π.  Αντιπρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
  7. Γεώργιο Παπαδιοδώρουτου Βασιλείου,   Καθηγητής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης.
  8. Γεώργιο Αγγελόπουλο του Βασιλείου,  Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
  9. Αθηνά Κοτζαμπάση του Παναγιώτη,   Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με τους πρυτάνεις του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η επίσημη συζήτηση ξεκινά θεσμικά και οργανωμένα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, καθώς ειδοποιήθηκαν αμφότεροι να συμμετάσχουν στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της επιτροπής, που θα λάβει χώρα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο Σ. Γκανάτσιος δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» ότι «εμείς είμαστε θετικοί σε μια τέτοια συζήτηση. Μετά την συνάντηση της Θεσσαλονίκης, θα καλέσω συγκέντρωση των καθηγητών στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ και θα τούς ενημερώσω, ενώ στη συνέχεια θα ζητήσω να ψηφίσουν για το εάν είναι υπέρ της συγχώνευσής ή όχι». Ο ίδιος ξεκαθάρισε τη θέση του, υπογραμμίζοντας ότι «οι όποιες διαφορές μεταξύ ΤΕΙ και Πανεπιστημίου μπορεί να είναι σε προσωπικό επίπεδο. Σε θεσμικό επίπεδο είμαστε δύο ιδρύματα σε μια περιοχή, το καθένα με τα προβλήματά του. Πιθανώς η περιοχή αν έχει ένα ισχυρό ίδρυμα είναι καλύτερα από το να έχει δύο ιδρύματα, το ένα μεγάλο το άλλο μικρό, αλλά το καθένα με τα προβλήματά του».

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Α. Τουρλιδάκης, υπογράμμισε ότι «με την απόφαση του υπουργού θεσμοθετείται πλέον ο διάλογος. Μέσα από τον διάλογο θα γίνει διερεύνηση όλων των δυνατοτήτων συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων. Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά, οι άνθρωποι της επιτροπής είναι υψηλού επιπέδου και έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν. Πιστεύω θα γίνει ένας γόνιμος διάλογος και στο τέλος της ημέρας θα καταλήξει σε μία πρόταση». Ερωτηθείς για τη θέση με την οποία θα προσέλθει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διάλογο, ο πρύτανης είπε πως δεν θέλει να προκαταλάβει τον διάλογο και την επιτροπή, ούτε θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Πάντως, Γκανάτσιος και Τουρλιδάκης, τόνισαν ότι «η πρόταση της επιτροπής δεν είναι δεσμευτική και πως το υπουργείο είναι αυτό που αποφασίζει τελικώς».

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας