Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Καθ’ όλα έτοιμη η ΔΕΤΗΠ για την σταδιακή έναρξη της τηλεθέρμανσης από την Πέμπτη – Περί τις 80 οικοδομές με απλήρωτες οφειλές εκτός συστήματος

Καθ’ όλα έτοιμη η ΔΕΤΗΠ για την σταδιακή έναρξη της τηλεθέρμανσης από την Πέμπτη – Περί τις 80 οικοδομές με απλήρωτες οφειλές εκτός συστήματος

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Η τελευταία χρονιά λειτουργίας της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας από τον ΑΗΣ Καρδιάς ξεκινάει την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, με τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας να είναι καθ’ όλα έτοιμοι για να ξεκινήσει η παροχή θερμικής ενέργειας, η οποία άλλωστε θα γίνει σταδιακά σε όλα τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης μιλώντας στον «Π», τόνισε πως υπάρχει πλήρης ετοιμότητα από πλευράς της δημοτικής επιχείρησης για τη λειτουργία της τηλεθέρμανσης εφέτος, ήδη από τη Δευτέρα ανέλαβε εργασία η σχετική βάρδια. Η θέρμανση θα δοθεί σταδιακά από την Πέμπτη στα νοικοκυριά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Η Πτολεμαΐδα παίρνει τηλεθέρμανση από τις μονάδες 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς, με τη λειτουργία της μονάδας να είναι σε ισχύς μέχρι και το τέλος αυτής της θερμικής περιόδου. Αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, αντίστοιχο με πέρυσι τον χειμώνα, η επιχείρηση καλύπτει με πετρέλαιο την πόλη, κάτι ωστόσο που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν εφέτος στην περιοχή.

Διαχρονικό πρόβλημα, επίσης, οι αυξημένες οφειλές αρκετών οικοδομών προς την επιχείρηση. Ως γνωστόν, όποια οικοδομή χρωστάει από το ποσό των 5000 ευρώ και πάνω στην επιχείρηση δεν θα λάβει τηλεθέρμανση, εφόσον δεν εξοφλήσει το ποσό ή κάνει τον σχετικό διακανονισμό με την ΔΕΤΗΠ. Πρόκειται για περίπου 80 οικοδομές στην πόλη, που αν δεν έρθουν να κάνουν ρύθμιση δεν θα λάβουν τηλεθέρμανση. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο με τους εν λόγω καταναλωτές να οφείλουν από προηγούμενα έτη απλήρωτους λογαριασμούς, και όποιος επιθυμεί να μπορεί ακόμη και σήμερα να κάνει ρύθμιση. Επίσης, δεν υπάρχει επιτόκιο καθυστέρησης, αλλά παρά μόνο το οφειλόμενο ποσό.

Ο κ. Καρακασίδης δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίζει πως η ΔΕΤΗΠ είναι η μοναδική τηλεθέρμανση που διατηρεί σταθερή την τιμή της από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Για τα τεχνικά θέματα βλαβών πληροφορίες στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών 24630-55745  ή στα τηλέφωνα της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (24630-54420, 54421, 54422) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ή να αφήνουν το μήνυμά τους στον τηλεφωνητή όλο το 24ωρο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Lockdown: Παρατείνεται μέχρι τα τέλη του έτους η υποχρεωτική τηλεργασία -Τι ισχύει για το κλιμακωτό ωράριο

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Η παράταση των μέτρων της τηλεργασίας και του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης «κλείδωσε» με ΦΕΚ. ...