Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κατέλαβαν το Δημαρχείο Εορδαίας – Με αίτημα να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Παιδικός σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Κατέλαβαν το Δημαρχείο Εορδαίας – Με αίτημα να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Παιδικός σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

2

Την απαίτησή τους να λειτουργήσει τώρα ο Παιδικός Σταθμός της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα που παραμένει κλειστός γιατί δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας,  διατράνωσαν σήμερα οι γονείς των παιδιών του σταθμού, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Εορδαίας που πραγματοποίησαν από τις 9 το πρωί, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι 12 εργολαβικοί εργαζόμενοι που απασχολούνταν στον παιδικό σταθμό και βρίσκονται σήμερα στην ανεργία, ενώ παρών έδωσε και το προεδρείο του Σωματείου Ενέργειας/ΔΕΗ «Σπάρτακος», θέλοντας να εκφράσει τη στήριξή του στην κινητοποίηση των γονέων.

4

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του «Σπάρτακου» την ίδια ώρα διοργανώθηκε αντίστοιχη κινητοποίηση στο Ορυχείο Μαυροπηγής, προκειμένου να ασκηθεί η δέουσα πίεση και προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

mixailidis

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού σταθμού, Στέφανος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι «εμάς σαν γονείς δεν μάς ενδιαφέρει ποιος ευθύνεται για το κλείσιμο του σταθμού. Αυτό που μάς ενδιαφέρει είναι να ανοίξει ο σταθμός που έπρεπε να ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου γιατί δεν έχουμε που να πάμε τα παιδιά μας», καθώς, όπως εξήγησε «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέση για να πάνε σε παιδικό (ιδιωτικό) τα παιδιά μας.»

zamanidis

Ο δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, ενημέρωσε τους γονείς ότι ο Δήμος δεν νομιμοποιείται να εκδώσει άδεια λειτουργίας για το συγκεκριμένο παιδικό σταθμό λόγω του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος, καθώς είναι νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που ανήκει στο ΤΑΥΤΕΚΩ (ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ). Επανέλαβε δε αυτό που είχε τονίσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,  Αντωνίας Χόλμπα, ότι: ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να εκδοθεί άδεια λειτουργίας είναι να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ και Δήμου Εορδαίας ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως δημοτικός παιδικός σταθμός.

mosxos

Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου», Μόσχος Μόσχου, μετέφερε στους γονείς τη στήριξη  του σωματείου στο αίτημά τους για επαναλειτουργία του σταθμού, δηλώνοντας πως  «είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει. Ευθύνες για το κλείσιμο του σταθμού έχουν και ο Δήμος και η ΔΕΗ.» Ενημέρωσε πως ταυτόχρονα τα στελέχη του συνδικάτου είναι στο Κύριο Πεδίο της ΔΕΗ «όπου γίνεται κράτημα του ορυχείου για να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι δεν μπορεί ο πιο σύγχρονος παιδικός σταθμός που είναι στην Πτολεμαΐδα, γιατί έχει επενδύσει η ΔΕΗ περισσότερα από 100.000 ευρώ, να μην έχει άδεια και να είναι κλειστός. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό άλλο.»

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο γενικός γραμματέας του «Σπάρτακου» Αθανάσιος Μάστορας κάλεσαν το Δήμαρχο Εορδαίας και τη διοίκηση της ΔΕΗ να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα. Ενημέρωσαν μάλιστα ότι ήδη η κινητοποίηση άρχισε να φέρνει αποτέλεσμα, καθώς, σήμερα το πρωί κλείστηκε ένα ραντεβού μεταξύ ΤΑΥΤΕΚΩ, ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τις 12 το μεσημέρι, για να εξεταστεί επακριβώς τι πρέπει να κάνει η ΔΕΗ σχετικά με την έκδοση της άδειας ώστε να μπορέσει να ανοίξει ο σταθμός τις επόμενες μέρες.

mastoras

«Είμαστε στο παραπέντε της σύμβασης. Η μόνη λύση που προκρίνεται είναι αυτή που πρότεινε ο Δήμαρχος. Πρέπει να κάνουμε τις αναγκαίες ενέργειες για να λειτουργούμε νόμιμα το σταθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάστορας.

5

3

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: «Φτάνει πια- Δεν αντέχουμε άλλο»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΦΤΑΝΕΙ-ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Βρισκόμαστε πλέον πέρα από τα όρια μας ,με την αγωνία μας να βρίσκεται στα υψηλότερα ...