Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του 3ου Γυμνάσιου Κοζάνης: Το μήνυμα – έκκληση της Δ/ντριας για προστασία του σχολείου

Καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του 3ου Γυμνάσιου Κοζάνης: Το μήνυμα – έκκληση της Δ/ντριας για προστασία του σχολείου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Καταστροφές στον εξωτερικό χώρο του 3ου γυμνάσιου Κοζάνης, ανακάλυψε το πρωί της 19ης Ιουνίου η διεύθυνση του σχολείου, καταγγέλοντας το γεγονός στην Αστυνομία. Με μήνυμά της η διευθύντρια, Θεοδώρα Μουστάκα, καταγγέλλει το γεγονός στα social media, καλώντας γονείς και μαθητές, όλων των βαθμίδων, να σέβονται τη δημόσια περιουσία, σημειώνοντας τα εξής:

«Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί ότι το βράδυ της 18ης Ιουνίου σημειώθηκαν πολλές ζημιές στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας με φθορές στην μόνωση του κτιρίου, αλλά και καταστροφή πλαστικών σωλήνων που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στην ταράτσα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι σκαρφαλώνουν παιδιά κινδυνεύοντας να πέσουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εμείς, ως σχολείο, καταγγείλαμε το γεγονός στην αστυνομία, προκειμένου να εντατικοποιήσει τις περιπολίες κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες και ζητήσαμε άδεια για τοποθέτηση καμερών στην είσοδο, αλλά και στην ταράτσα του κτιρίου. Επίσης, ζητήσαμε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να τοποθετηθούν κάγκελα στα πιθανά σημεία, από όπου σκαρφαλώνουν τα παιδιά, και να επιταχυνθεί η επιδιόρθωση των καγκέλων της περίφραξης, για να κλειδώνουμε και τις καγκελόπορτες.

Παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών όλων των βαθμίδων, Δημοτικού, Γυμνασίου Λυκείου, που συχνάζουν στην περιοχή γύρω από το 3ο Γυμνάσιο, να συμβουλέψουν τα παιδιά τους να σέβονται τη δημόσια περιουσία, να μη θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα με επικίνδυνες αναρριχήσεις, να ενημερώνουν το σχολείο και το 100, όταν αντιλαμβάνονται ότι άτομα προκαλούν φθορές ή ανεβαίνουν στην ταράτσα και φυσικά να γνωρίζουν ότι θα πραγματοποιούνται συχνές περιπολίες της αστυνομίας περιμετρικά του σχολείου.

Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύσουμε το σχολικό κτίριο που με τόσο κόπο καταφέραμε να ανακαινίσουμε και να αναβαθμίσουμε ενεργειακά με δημόσιους πόρους και είναι κρίμα να σημειώνονται τέτοιου είδους εσκεμμένων φθορών που απαιτούν χρήματα για την αποκατάστασή τους, και τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλο σκοπό.

Ως σχολείο, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε και θέλουμε αρωγούς τους γείτονες, τους γονείς και τους μαθητές μας για να μην αντιμετωπίσουμε εκ νέου τέτοιου είδους βανδαλισμούς».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Βάσω Σάφη