Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Καταψηφίστηκε ο Ισολογισμός στο ΕΒΕ Ν. Κοζάνης – Συνέχεια στα Διοικητικά Προβλήματα, με φόντο αναθέσεις έργων σε Μέλη της Διοίκησης

Καταψηφίστηκε ο Ισολογισμός στο ΕΒΕ Ν. Κοζάνης – Συνέχεια στα Διοικητικά Προβλήματα, με φόντο αναθέσεις έργων σε Μέλη της Διοίκησης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συνεχίζονται τα σοβαρά διοικητικά προβλήματα στο ΕΒΕ Ν. Κοζάνης, με το πιο σοβαρό από τα επεισόδια του «σίριαλ» των τελευταίων ετών να εκτυλίσσεται κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του, το απόγευμα της Τετάρτης. Στην εν λόγω συνεδρίαση, απορρίφθηκε από το σώμα η εισήγηση του Προέδρου κ. Νίκου Σαρρή για έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων (Ισολογισμός) του Επιμελητηρίου, για την οικονομική χρήση του 2018.

Η εισήγηση του Προέδρου κ. Σαρρή έλαβε 4 ψήφους (από τους 15 παρόντες, και από τα 21 μέλη του σώματος συνολικά) ενώ καταψηφίστηκε από 11 μέλη του σώματος. Η ψηφοφορία αυτή, έρχεται να αναδείξει για άλλη μια φορά την μειοψηφική τάση που εκφράζει ο κ. Σαρρής εντός του σώματος, αλλά και την απομόνωση στην οποία έχει περιέλθει.

Αιτία για την καταψήφιση του εν λόγω θέματος, αφορούν τα ευρήματα των Ορκωτών Λογιστών ενός από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους στην χώρα, τα οποία έχουν σχέση με ανάθεση, εκτέλεση και πληρωμή έργων και προμηθειών από Επιχειρήσεις που ανήκουν σε μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου προς το Επιμελητήριο. Μάλιστα, το ένα από τα έργα, εκτελέστηκε από την Εταιρεία του Προέδρου του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης κ. Σαρρή.

Οι καταψηφίσαντες την έγκριση του Ισολογισμού, αμφισβήτησαν την νομιμότητα και την ηθικότητα των εν λόγω ενεργειών, ενώ σημείωναν κατ” επανάληψη άρνηση της Διοίκησης να τους κοινοποιήσει σχετικές συμβάσεις και οικονομικά στοιχεία κατόπιν γραπτής αιτήσεως τους. Έτσι, τεκμηρίωσαν την ψήφο τους και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα διοικητικά ζητήματα που έχουν φέρει σε αδιέξοδο τον φορέα, ενώ ο Γιάννης Μητλιάγκας (μέλος του ΔΣ) ζήτησε την παραίτηση των εμπλεκομένων.

Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη που δημιουργεί πολύ σοβαρό διαχειριστικό πρόβλημα, και αναγκάζει – βάσει της Νομοθεσίας – το Επιμελητήριο να υποβάλλει αίτημα έγκρισης του Ισολογισμού στο Υπουργείο Ανάπτυξης (!) δεδομένης της αδυναμίας του να εγκρίνει τις καταστάσεις με εσωτερική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι το ΕΒΕ Ν. Κοζάνης είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δηλαδή οργανισμός που ανήκει στην Πολιτεία, συνεπώς τα πράγματα είναι σοβαρότερα απ” ότι φαίνονται. Άγνωστες είναι οι πιθανές συνέπειες που θα έχει η Διοίκηση, αν το Υπουργείο Ανάπτυξης, με όμοιο τρόπο απορρίψει την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης.

Τέλος, να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέσα σε αυτά, ήταν η απόφαση του Επιμελητηρίου να συνδιοργανώσει με τον εμπορικό σύλλογο Πτολεμαΐδας, την Έκθεση Egnatia Expo, την πιο μαζική και επιτυχημένη έκθεση που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team