Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Πολιτισμός > Κατάμεστη η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στο πλαίσιο της πνευματικής εκδήλωσης, λόγου, εικόνας και μουσικής «Ο Πόντος των Αγίων»

Κατάμεστη η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στο πλαίσιο της πνευματικής εκδήλωσης, λόγου, εικόνας και μουσικής «Ο Πόντος των Αγίων»

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Κατάμεστη η Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στο πλαίσιο της πνευματικής εκδήλωσης, λόγου, εικόνας και μουσικής «Ο Πόντος των Αγίων», που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Την εκδήλωση προλογίζει , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ.κ. Παύλος, ενώ παρίστανται και θα ομιλήσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης και την παρουσίαση έχει ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης.
Επί σκηνής θα ερμηνεύσουν ποντιακά τραγούδια θρησκευτικού περιεχομένου, οι Πόντιοι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά) : Αλεξανδρίδης Στάθης (τραγούδι), Ανδρεάδης Λευτέρης (τραγούδι) , Ιωακειμίδης Δημήτρης (λύρα), Κοκκινίδης Νίκος (λύρα), Παγκαλίδης Ηλίας (λύρα), Παπαδόπουλος Κυριάκος (κλαρίνο), Πουτακίδης Κώστας (τραγούδι), Χαιτίδης Γιώργος (νταούλι).
Επίσης, θα προβληθούν ολιγόλεπτα βίντεο, με σημείο αναφοράς Αγίους του Πόντου και το βίο της Αγίας Σοφίας Κλεισούρας και του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης, των Ποντιακών Σωματείων του Δήμου Κοζάνης «Ευξείνιος Κύκλος» και του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.
Το Δήμο Κοζάνης εκπροσωπούν, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, Νούλα Τουμπουλίδου (η οποία απηύθυνε χαιρετισμό), ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Κωνσταντίνος Κυριακίδης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ελπίδα Κουϊμτζίδου.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team