Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

IMG_3619

Στην κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Πτολεμαΐδας προκειμένου να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη καθηγητών, βιβλίων και κυρίως για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αιθουσών που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

«Δεν έχουμε καθηγητές, δεν έχουμε βιβλία και έχουμε έλλειψη από αίθουσες», δήλωσε εκπρόσωπος του δεκαπενταμελούς των μαθητών του σχολείου στον «Π», επισημαίνοντας ότι «λόγω της έλλειψης καθηγητών κάθε ώρα κάποια τάξη έχει κενό.»

Σοβαρό χαρακτήρισαν οι μαθητές το πρόβλημα με την έλλειψη αιθουσών που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το 2ο ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα εκτός από τις προκατασκευασμένες αίθουσες που στήθηκαν πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια να γίνουν άλλες δύο αίθουσες σε έναν χώρο που τον χαρακτηρίζουν “έναν παλιό περιστερώνα”.

Την ίδια ώρα οι μαθητές τονίζουν ότι «δεν έχουν αλλάξει ακόμα τα βιβλία με αποτέλεσμα τα βιβλία Οικονομίας να αναφέρονται ακόμα σε δραχμές».

Σοβαρό χαρακτηρίζουν το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών σε μαθήματα ειδικοτήτων, αφού, όπως δηλώνουν «λείπουν τουλάχιστον 4 Γεωπόνοι αλλά και καθηγητές στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμων. Το τελευταίο σχολείο στο οποίο τοποθετούνται καθηγητές είναι το 2ο ΕΠΑΛ», λένε με παράπονο οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ.

Ταυτόχρονα εκφράζουν παράπονα και για την καθαριότητα του σχολείου τους, υποστηρίζοντας πως «ενώ σε άλλα σχολεία υπάρχουν 4 και 5 καθαρίστριες εμείς έχουμε μία η οποία έρχεται το μεσημέρι και οι τουαλέτες βρωμάνε».

Στο πλευρό των μαθητών στέκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωτήρης Αντωνιάδης, έχουν βάση τα αιτήματα των μαθητών. «Τα παιδιά έχουν δίκιο, κυρίαρχο όμως είναι το κτηριακό. Θέλουμε δύο αίθουσες για να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα. Επίσης έχουμε το πρόβλημα με τα εργαστήρια, θέλουμε να αλλάξει η εγκατάσταση για τμήμα Παραιατρικών και διαμόρφωση του αύλειου χώρου. Τα ζητήματα είναι σοβαρά και περιμένουμε την άμεση επίλυσή τους».

IMG_3621

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας: «Φτάνει πια- Δεν αντέχουμε άλλο»

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail ΦΤΑΝΕΙ-ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ Βρισκόμαστε πλέον πέρα από τα όρια μας ,με την αγωνία μας να βρίσκεται στα υψηλότερα ...