Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Kαταγραφή των οικόσιτων χοίρων από το Τμήμα Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων λόγω της εξάπλωσης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης

Kαταγραφή των οικόσιτων χοίρων από το Τμήμα Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων λόγω της εξάπλωσης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Καλούνται οι κάτοχοι οικόσιτων χοίρων να προσέλθουν στο Τμήμα Ανάπτυξης του Δήμου (Δημαρχείο, Πλατεία Ελευθερίας 1, 1ος όροφος) για την καταγραφή των οικόσιτων χοίρων.

Κατά την καταγραφή ζητούνται από τους δημότες τα στοιχεία ταυτότητάς τους, ο αριθμός των χοίρων που εκτρέφουν και το σημείο εκτροφής αυτών.

Η καταγραφή επιβάλλεται λόγω της εξάπλωσης της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης  των χοίρων στις όμορες βαλκανικές χώρες και της ανάγκης αυστηρής  τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας σε όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων εμπορικές η μη, ανεξαρτήτως δυναμικότητας.

Ο ιός της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα και η ενδεχόμενη εξάπλωσή του στη χώρα μας θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ελληνική χοιροτροφία και γενικά στην οικονομία της χώρας μας.

Αναλυτικότερα το νόσημα της Αφρικανικής Πανώλης είναι ένα πολύ μεταδοτικό νόσημα των χοίρων και των αγριόχοιρων. Οι αγριόχοιροι αποτελούν τη φυσική αποθήκη του ιού. Από τη νόσο δεν προσβάλλονται άλλα εκτρεφόμενα ζωικά είδη όπως τα βοοειδή, τα αιγοπρόβατα και τα κατοικίδια θηλαστικά και πτηνά.

Να επισημάνουμε ότι Η ΝΟΣΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες ότι η δήλωση των εκτρεφόμενων χοίρων είναι υποχρεωτική και σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλονται οι Διοικητικές και Ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται στον Ν. 4235/2014 όπως ισχύει, ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο, για λόγους προστασίας της υγείας του ζωικού κεφαλαίου της Χώρας, θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα.

(Για επικοινωνία: Τ: 24643 50117, F: 24640 24655, E: [email protected])

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team