Με πολλές εντάσεις, αναφορές στο παρελθόν, εκατέρωθεν καταλογισμό ευθυνών και προσπάθεια να παρουσιαστεί η αναγκαιότητα κατασκευής του έργου, εγκρίθηκε τελικά από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Υποβολή της πρότασης στον Άξονα 7 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας, το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας.
Η πολιτική βούληση της περιφερειακής αρχής εκφράστηκε διά του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα με την αντιπολίτευση να εκφράζει ισχυρές αντιρρήσεις για το εάν το συγκεκριμένο έργο πρέπει να αποτελέσει έργο προτεραιότητας.
Μάλιστα περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Φλώρινα(της αντιπολίτευσης) επιχειρηματολόγησαν πολλές φορές για την έλλειψη κάθετου άξονα στην εκεί Περιφερειακή Ενότητα.
Για το έργο επιχειρηματολόγησαν υποστηρικτά σχεδόν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Καστοριάς, ενώ το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, τονίζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναγνώστηκε επιστολή και του Δημάρχου Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος ζήτησε ομόφωνη απόφαση του σώματος για το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, προσπάθησε να πείσει για ομόφωνη απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως το έργο θα ενώσει 3 από τις 4 περιφερειακές ενότητες της περιοχής: «Πόσα έργα συμβάλλουν σε κάτι τέτοιο;», αναρωτήθηκε προσθέτοντας πως το μόνο επιχείρημα θα μπορούσε να είναι το ότι 50000 Καστοριανοί θα έρθουν πιο κοντά στους 60000 Εορδαίους και τους 20000 Αμυνταίους.
Παράλληλα απαντώντας για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας, σημείωσε πως «αν και δεν ας τιμά, χωράνε πολλά έργα σε αυτό».
Κλείνοντας ο Γιώργος Κασαπίδης, απευθυνόμενος στο σώμα και κυρίως στην αντιπολίτευση ζήτησε τη θετική στήριξη υπογραμμίζοντας: «Νομίζω πως δεν έχετε καμιά δικαιολογία για να μη το ψηφίσετε».
Στη ψηφοφορία η παράταξη Κασαπίδη συντεταγμένα ψήφισε «ΝΑΙ» ενώ την πρόταση ενέκρινε και ο κ. Σαββουλίδης.
Η παράταξη της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να έρθει συνολικά μια πρόταση, ψηφίζοντας λευκό με τον κ. Τζώτζη να εγκρίνει την απόφαση. Κατά ψήφισε ο Γιάννης Στρατάκης, ώστε να μην καταχωρηθεί ομόφωνη η απόφαση μιας και η λευκή ψήφος λογίζεται ως “παρών”.
Λευκό ψήφισε και η παράταξη του Θόδωρου Καρυπίδη, με τον Παναγιώτη Κώττα πάντως να διαφοροποιείται και να εγκρίνει την εισήγηση.
Επίσης λευκό ψήφισε και η παράταξη του Θόδωρου Χαστά.