Αρχική > Πολιτική > Καστοριά – Ζ. Τζηκαλάγιας για πρόσφυγες: «Δεν τους θέλω, αλλά θα δεχθούμε αυτούς που μας αναλογούν» – Για ΠΑΟΚ: Θα το έκανα και για άλλες ομάδες αν μου το ζητούσαν

Καστοριά – Ζ. Τζηκαλάγιας για πρόσφυγες: «Δεν τους θέλω, αλλά θα δεχθούμε αυτούς που μας αναλογούν» – Για ΠΑΟΚ: Θα το έκανα και για άλλες ομάδες αν μου το ζητούσαν

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Για το ενδεχόμενο έλευσης προσφύγων και μεταναστών στην Καστοριά, τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με την τηλεδιδασκαλια στο πανεπιστήμιο Καστοριάς, αλλά και την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μίλησε στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93,6, ο βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Ζήσης Tζηκαλάγιας.

Για το μεταναστευτικό και τη δυνατότητα ιδιωτών να ενοικιάζουν διαμερίσματα σε πρρόσφυγες και μετανάστες, ο βουλευτής ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει καταγραφή και έλεγχος όσων μπαίνουν σε σπίτια ιδιωτών. Παράλληλα είπε πως: «έχουμε δημοκρατία και ελεύθερη αγορά. Όποιος θέλει να φέρει μετανάστες μπορεί να το κάνει χωρίς να ζητήσει την άδεια ούτε από βουλευτές ούτε από δημάρχους ούτε από κανένα. Είναι όμως απαίτησή μας απέναντι στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όταν σκέφτονται να κάνουν κάτι που αφορά το νομό μας να μας ενημερώνουν και να μας πληροφορούν νωρίτερα. Και για ότι μας αναλογεί σε σχέση με την υπόλοιπη Επικράτεια να το συναποφασίσουμε. Είναι ένα θέμα ζωντανό που τρέχει. Προσωπικά, πάντως δεν τους θέλω. Θέλω να πω επίσης ότι ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης, με ενημέρωσε ότι έως το τέλος της χρονιάς δεν θα υπάρχουν μετανάστες σε ξενοδοχειακές μονάδες. Θα δημιουργηθούν 20 με 25 σύγχρονες δομές μέσα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί θα τοποθετηθούν. Θα υπάρχει όμως η δυνατότητα να διαμένουν σε διαμερίσματα. Θα το ξαναπώ, δεν θέλουμε τους μετανάστες, αλλά δεν θα φέρουμε αντίρρηση να δεχθούμε αυτούς που μας αναλογούν. Απλά για αυτούς που μας αναλογούν να τους βάλουμε εκεί που θα υποδείξουμε εμείς».

Σε ερώτηση για το εάν συμφωνεί με τη δημιουργία κλειστών δομών ο κ. Τζηκαλάγιας έφερε το παράδειγμα των φυλακών στα Γρεβενά όπου, όπως είπε, κλώτσησε την ευκαιρία η Καστοριά και η δομή αυτή τώρα συνεισφέρει στην τοπική οικονομία του γειτονικού νομού.

Συμφωνία των Πρεσπών
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και την επικείμενη ψηφοφορία κύρωσής της από τη Βουλή ο βουλευτής είπε ότι «Θα σας απαντήσω όταν έρθει η ώρα τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα. Προς το παρόν θεωρώ τη συζήτηση πρόωρη, κάθε πράγμα στην ώρα του. Υιοθετώ την κυβερνητική θέση, όπως την εξέφρασε ο πρόεδρος της βουλής, ότι δεν είναι επείγον θέμα».

Σε ερώτηση πάντως του Χρ. Νατσούλη εάν ο Ζήσης Τζηκαλάγιας με όσα έχει πει για τα Σκόπια και αυτή τη συμφωνία μπορεί να την ψηφίσει, ο βουλευτής επανέλαβε ότι θα απαντήσει όταν έρθει εκείνη η ώρα…

Ζήσης Τζηκαλάγιας για ΠΑΟΚ: Θα το έκανα και για άλλες ομάδες αν μου το ζητούσαν- Συνέντευξη

Για την πρότασή του προς την Πολιτική Προστασία για κατ’ εξαίρεση επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης λόγω της ευρωπαϊκής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ, μίλησε, μεταξύ άλλων, στον Χρήστο Νατσούλη και τον Antennes 93,6, ο βουλευτής ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας.

Να θυμίσουμε ότι με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής αιτιολόγησε την πρόταση του με την πιθανότητα να πάει στην παράταση η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Κρασνοντάρ για τη φάση των πλέι οφ του Champions League.

«Από το απόγεευμα νέοι σε ηλικία πολιτικοί μου φίλοι μου επισήμαναν το πρόβλημα σε περίπτωση παράτασης. Με παρότρυνα, λοιπόν, να ζητήσω από την κυβέρνηση να λάβει κάποια ειδικά μέτρα», σημείωσε και σε ερώτηση του Χρ. Νατσούλη αν θα κάνει το ίδιο για την ΑΕΚ που αγωνίζεται σήμερα είπε πως παρόλο που είναι ΠΑΟΚ, αλλά αν του ζητούνταν θα το έκανε.

Πηγή: https://sentra.com.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

«Μόνο ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ μπορεί να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της χώρας», ομιλία του Στάθη Κωνσταντινίδη, Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης, στην κύρωση της ΠΝΠ, για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό covid-19

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email           «Μόνο ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ μπορεί να έρθει για διακοπές ...