Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Καστοριά: Σε προληπτική καραντίνα οι ανήλικοι πρόσφυγες στην Κορησό

Καστοριά: Σε προληπτική καραντίνα οι ανήλικοι πρόσφυγες στην Κορησό

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Σε προληπτική καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες θα παραμείνουν οι ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομή στην Κορησό Καστοριάς,  καθώς ένας νεαρός 17 ετών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.  

Η δομή φιλοξενεί 33 ανηλίκους, στο σύνολο των οποίων πραγματοποιήθηκαν τεστ αντισωμάτων τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά, ενώ από την πρώτη στιγμή που ο ανήλικος παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα, τέθηκαν σε απομόνωση ο ίδιος και οι άνθρωποι με τους οποίους είχε στενή επαφή.

«Είμαστε σε άμεση επαφή με τον ΕΟΔΥ από την πρώτη στιγμή προσπαθώντας να ιχνηλατήσουμε τον ιό», είπε στην ΕΡΤ Φλώρινας ο συντονιστής της δομής, εκπρόσωπος του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, Αντώνης Ρήγας, εξηγώντας πως «ο 17χρονος παρουσίασε πολύ ήπια συμπτώματα (ελαφρύ πυρετό). Τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει στο σχολείο, σε Λύκειο της Καστοριάς και στη συνέχεια στο νοσοκομείο της πόλης για να πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στη δομή, χωρίς να έρχεται σε επαφή με τους υπόλοιπους».

Ο κ. Ρήγας ευχαρίστησε τους κατοίκους της Κορησού που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό και ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχούν, καθώς οι ανήλικοι παραμένουν σε απομόνωση, ενώ στη δομή λαμβάνονται όλες οι προφυλάξεις και εφαρμόζονται τα μέτρα που προβλέπονται. Το προσωπικό υποβάλλεται ούτως ή άλλως σε τεστ για κορονοϊό σε τακτά διαστήματα και τις επόμενες μέρες θα υποβληθεί και πάλι.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες «έχουν κατανοήσει πλήρως την κατάσταση και με τη βοήθεια των εργαζόμενων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνική λειτουργός, αντιμετωπίζουν με υπομονή και ψυχραιμία την καραντίνα και είναι πολύ συνεργάσιμοι», πρόσθεσε ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ert.gr

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη & Αιμοδοσία – Ενημερωτική δράση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τη Δευτέρα

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Δευτέρα 14/6/21 και Αιμοδοτούμε στο γραφείο Π. Χαρίση 23 ...