Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ >  «Καρυοθραύστης»  στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας – Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ραμπίδης  

 «Καρυοθραύστης»  στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας – Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ραμπίδης  

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Η τάξη Πιάνου της Άννας Καρασσαβίδη  και η Σχολή Χορού  International Dance House της Πέννυ  Κατωτικίδου παρουσίασαν σήμερα την παράσταση «Ο ΚΑΡΙΟΘΡΑΥΣΤΗΣ»  βασισμένη στη  μουσική Tchaikovsky, στο αμφιθέατρο του Μ.Σ. Πτολεμαίδας.

Μια μουσικο-χορο-θεατρική παράσταση που χόρεψαν και έπαιξαν οι χορευτές-μαθητές της Πέννυ  και επένδυσαν με τη μουσική τους οι μαθητές Πιάνου της Άννας, με φαντασία και πραγματικότητα, μέσα από παράξενα και θαυμαστά περιστατικά.

Η δημιουργία μιας συναρπαστικής ιστορίας από ένα τρυφερό παραμύθι ιστορίας του Ε.Τ.Α. Hoffman «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών» σε διασκευή Α. Δουμά. Μεγάλη γιορτή παραμονή πρωτοχρονιάς στο σπίτι της μικρής Μαρίας τα παιδιά ανυπομονούν να πάρουν τα δώρα τους και ο αγαπημένος Νονός της Μαρίας της χαρίζει μια κούκλα, έναν καρυοθραύστη. Ο Φρίτζ αδελφός της Μαρίας την τρομάζει με ένα κουρδιστό ποντίκι και σπάει τον καρυοθραύστη.

Αργά το βράδυ στο δωμάτιό της η Μαρία αποκοιμιέται αγκαλιά με τον καρυοθραύστη. Στο όνειρό της όλα μεταμορφώνονται. Οι κούκλες-στρατιώτες με αρχηγό τον καρυοθραύστη κατατροπώνουν το στρατό από τα ποντίκια που εισέβαλαν στο δωμάτιο, όμως ο καρυοθραύστης σκοτώνεται στη μάχη. Αρχίζει να χιονίζει και ξαφνικά η κούκλα ζωντανεύει και ο πρίγκιπας-καρυοθραύστης οδηγεί τη Μαρία σε έναν παραμυθένιο κόσμο, σε μια γιορτή που στήθηκε γι’ αυτούς στη χώρα των Γλυκών …..

Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι συνυφασμένη με το ρεπερτόριο του καρυοθραύστη και το συνοδό χορό της παράστασης και η επιλογή της από την κ Καρασσαβίδη και την κ Κατωτικίδου έμπνευση-χαρά και δώρο γιορτινό για τα παιδιά και τους μεγάλους. ΕΥΓΕ!

Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Το δήμο Εορδαίας εκπροσώπησε η κ Αναστασία-Σούλα Πράπα, Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος  ΝΠΔΔ  ΚΟΙΠΠΑΠ  του δήμου που συνεχάρη τους συντελεστές και μετέφερε τις γιορτινές ευχές του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά και της Δημοτικής Αρχής.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαίδας.

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Μιχάλης Ραμπίδης