Αρχική > Πολιτική > Καλλιόπη Βέττα: «Επικίνδυνο το σχέδιο για την λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι » – Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΑΒΕ

Καλλιόπη Βέττα: «Επικίνδυνο το σχέδιο για την λειτουργία ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι » – Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΑΒΕ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι, συνοδευόμενη από τον κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, Μηχανικό Μεταλλείων – Μεταλλουργό Μηχανικό ΕΜΠ και τέως Διευθυντή ΛΚΔΜ ΔΕΗ και τον κ. Δημήτρη Τσιαμουρτζή, ενεργό μέλος του αντί-ΧΥΤΑΜ κινήματος.
Στην επίσκεψη, έγινε αυτοψία στον χώρο των μεταλλείων όπου, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξετάζεται η δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Αμιάντου.
Σύμφωνα με τις έρευνες και τις τεκμηριώσεις του κ. Παπαγεωργίου, εκτός από τις υφιστάμενες απαγορεύσεις σε νομικό επίπεδο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος διαπερατότητας των πετρωμάτων στους χώρους εναπόθεσης, γεγονός που αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα για τη δημιουργία ΧΥΤΑΜ στην περιοχή.

Η Βουλευτής ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα:
–    Με την έλλειψη διαβούλευσης, διαφάνειας και κοινωνικής συναίνεσης
–    Με την περιβαλλοντική ασφάλεια και τη σεισμικότητα
–    Με το ιδιοκτησιακό σχήμα του φορέα υλοποίησης
–    Έλλειψη σχεδιασμού για διαφορετική παραγωγική και αναπτυξιακή λογική
–    Ενδεχόμενη δυσφήμηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής
–    Κίνδυνος για απόθεση των αποβλήτων αμιάντου από όλη την επικράτεια

Παράλληλα, έγινε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, ομοίως, διατράνωσαν την εναντίωσή τους στο σχέδιο δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι.
Η κ. Βέττα τους ενημέρωσε για την κοινοβουλευτική ερώτηση που έχει καταθέσει προς το αρμόδιο Υπουργείο, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει τις ενέργειές της για το συγκεκριμένο θέμα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Μετά τις ΗΠΑ, και η Γερμανία το «ξεκόβει» στον Ερντογάν: Λύση δύο κρατών στην Κύπρο δεν είναι αποδεκτή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail «Ασυμβίβαστη με τις παραμέτρους του ΟΗΕ για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα» είναι η πρόταση για λύση ...