Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Καινούριο Ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας

Καινούριο Ακτινολογικό μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

  • Έρχεται και νέος Βιοχημικός αναλυτής για το Μικροβιολογικό

Με νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα εξοπλίζεται το Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας, το οποίο συστεγάζεται με την ΚΑΠ-ΔΕΗ, το οποίο παραλήφθηκε μάλιστα σήμερα Παρασκευή, αφού προηγήθηκε η αποξήλωση και απομάκρυνση των εξαρτημάτων του παλαιού ακτινολογικού μηχανήματος που διέθετε, ώστε να γίνει η εγκατάσταση του νέου ακτινολογικού μηχανήματος.

«Το παλιό ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας αντικαθίσταται με μια διαδικασία που είχαμε κάνει από το 2016 δια μέσω του ΕΣΠΑ, με καινούριο ακτινολογικό μηχάνημα, ψηφιακό, για καλύτερη ποιότητα και καλύτερη ανάλυση των ακτινογραφιών και των CD», δήλωσε στο «e-ptolemeos.gr» η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας, Πνευμονολόγος  Ναυσικά Πέγιου.

Σημειώνεται ότι το κόστος για την προμήθεια του ακτινογραφικού αυτού συγκροτήματος με το οποίο εξοπλίζεται το Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας ανήλθε σε 88.000 ευρώ περίπου.

Η κ. Πέγιου ανέφερε επίσης ότι το Κέντρο Υγείας Πτολεμαΐδας εξοπλίζεται και με καινούριο Βιοχημικό αναλυτή και με ηλεκτρολύτες  για το Μικροβιολογικό  Εργαστήριο, το οποίο αναμένεται να έρθει προσεχώς. «Δηλαδή αντικαθίστανται αυτή τη στιγμή δύο μηχανήματα του Κέντρου Υγείας με καινούρια μηχανήματα για πιο αξιόπιστες διαγνώσεις», όπως σημείωσε.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Πτολεμαΐδας τόνισε ακόμη ότι έχει προκηρυχθεί και δεύτερη θέση μόνιμου Ακτινολόγου για το Κ.Υ. Πτολεμαΐδας, καθώς και θέση Μικροβιολόγου και αναμένεται το επόμενο διάστημα η πρόσληψή τους. Παραδέχθηκε  ωστόσο ότι το Κ.Υ. εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με έλλειψη ιατρών και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, καθώς δεν υπάρχει Καρδιολόγος, ούτε Παθολόγος, γι’ αυτό και βοηθούν οι Αγροτικοί γιατροί, ενώ στο Μικροβιολογικό συνδράμει μια ή δύο φορές την εβδομάδα γιατρός του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Α. Πάτσης (βουλευτής Γρεβενών): «Αγκάθι για μένα το θέμα της Περιφέρειας-Δεν ανέχομαι κάποιος να λέει ψέματα για να καλύψει πολιτικές αδυναμίες- Δεν είμαστε στα Γρεβενά για τσάι και συμπάθεια»-VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Νέο …επεισόδιο στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Περιφερειάρχη και του βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση βάζει ο βουλευτής, με ...